Hlavní obsah

Kladno čeká klíčový duel o záchranu, hostí Slovácko

V minulém kole fotbalisté Kladna překvapili ziskem bodu na hřišti mistrovské Slavie, nyní je ale čeká další těžký duel. V záchranářské řežbě předposlední Středočeši přivítají čtrnácté Slovácko. To po předchozí remíze s Bohemians 1905 vyměnilo trenéry a nerado by kleslo na sestupovou pozici.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Slovácka Miroslav Filipko

Článek

Z Edenu se body příliš často nevozí, letos ale Slavia není tak suverénní jako v minulé sezóně. Kladno využilo slabší chvilky sešívaných, a přestože hrálo od 58. minuty bez vyloučeného Procházky, dokázalo si v minulém kole odvézt bod po bezbrankové remíze.

Slovácko naposledy jen remizovalo s Bohemians 1905 a nadále se pohybuje těsně nad hranou sestupu. Klubové vedení se rozhodlo v závěru sezóny dát mužstvu impuls a vyměnilo trenéry. Místo Josefa Mazury přišel někdejší kouč úspěšné reprezentační dvacítky a klubový sportovní ředitel Miroslav Soukup.

Podzimní vzájemný duel Slovácko vyhrálo 2:0. Nejprve si ve 22. minutě dal vlastní gól brankář Pavlík, od něhož se nešťastně odrazila do sítě střela Lukáše Zelenky do tyče. Šest minut před koncem přidal pojistku střídající Tomáš Abrahám.

Na vítězství Kladna si můžete vsadit v kursu 2,10, na výhru Slovácka vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,20. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,10.

Reklama