Hlavní obsah

Trio oceněných Tipsport hráčů utkání uplynulého kola

Ze tří odvysílaných utkání Gambrinus ligy vzešlo trio oceněných. V pátečním duelu mezi Slováckem a Mladou Boleslaví to byl Lukáš Fujerik, v sobotu ocenění od diváků získal Pavel Horváth z Plzně a v nedělním přímém souboji o první příčku si svými výkony o cenu řekl sparťanský Libor Sionko.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth

Článek

Slovácko – Mladá Boleslav 1:0

Lukáš Fujerik

Jedenáct minut před koncem vyrovnaného utkání Lukáš Fujerik napálil míč z otočky a trefil se přesně pod břevno. Zajistil o záchranu bojujícímu Slovácku důležité tři body a odpoutal tak svůj klub ze sestupových příček.

Korunoval tak svůj nadějný výkon. „Pro nás to byly nesmírně důležité body. Hlavně po porážce na Kladně jsme věděli, že nesmíme zaváhat. Jsem rád, že jsem mohl přispět gólem a jestli jsem díky tomu hráčem zápasu, tak mě to nesmírně těší,“ prohlásil Lukáš Fujerik po zápase.

Brno – Plzeň 2.2

Pavel Horváth

Lepšího záložníka domácí liga nemá. Pavel Horváth umí zpracovat míč, dokonale přihrát a dirigovat hru týmu. Při utkání, v němž Plzeň remizovala v Brně 2:2, o svých kvalitách opět přesvědčil.

„Zpracovat balón a přihrát ho to mi šlo vždycky a jde mi to pořád, i když už teď o mě píší jako o veteránovi,“ usmál se Horváth, který se ale zlobil na rozhodčí za dvě neuznané regulérní branky. „Stály nás vítězství,“ litoval Horváth, ale náladu mu alespoň vylepšili televizní diváci, kteří jej zvolili Tipsport hráčem utkání. „To vždycky udělá radost, když zjistíte, že se diváci bavili,“ dodal Horváth.

Baník – Sparta 1:1

Libor Sionko

Na Bazalech vyrostl, naskočil do ligy, ale v Praze se usadil. „Nemít tu rodinu, tak už sem nejezdím,“ řekl na ostravských Bazalech poté, co jeho Sparta remizovala s Baníkem a nadále zůstává nejvážnějším kandidátem na titul.

Sionko měl na získaném bodu zásadní podíl. Branku sice nevstřelil, ale pro ostravskou obranu znamenal vážné nebezpečí prakticky v každém momentu utkání. Spokojeností ale příliš nezářil. „Protože jsme byli lepší a měli jsme na to, abychom vyhráli. Bohužel se to nepovedlo. Ale divákům za to, že mě vyhlásili Tipsport hráčem utkání, děkuji. Z toho mám radost,“ řekl Libor Sionko.

Reklama