Hlavní obsah

Tipsport hráči utkání posledního ligového kola

V posledním kole Gambrinus ligy televizní diváci ocenili výkony sparťanského Libora Sionka a ostravského Matěje Vydry.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Baníku Ostrava Matěj Vydra se raduje z branky do sítě Slavie.

Článek

Sparta – Teplice 1:0

Libor Sionko

Libor Sionko je televizními diváky zřejmě nejoblíbenějším fotbalistou. Tipsport hráčem utkání jej vyhlásili potřetí v krátké době.

Hráč, který přišel do Sparty v zimní přestávce z dánského FC Kodaň platil na teplickou obranu tradičně svou rychlostí. Dostal se do několika slibných šancí a jen troška štěstí mu chyběla k tomu, aby se, v pro Spartu klíčovém utkání, zapsal mezi střelce. „Jsem rád, že jsem se do Sparty vrátil. Vyhráli jsme sezónu bez porážky, i když čtrnáct remíz je trošku dost. V klíčovém posledním utkání sezóny jsme zvítězit dokázali a potvrdili jsme mistrovský titul,“ uvedl čerstvý český šampion Sionko.

Právě jeho příchod znamenal pro Spartu klíčový okamžik. Libor Sionko se divákům líbil natolik, že si odnáší cenu určenou Tipsport hráči utkání.

Příbram – Baník 1:1

Matěj Vydra

Jeho tým nakonec v Příbrami remizoval 1:1, což v celkovém účtování ligy stačilo na třetí příčku. Matěj Vydra ale korunoval vydařené jaro luxusní přihrávkou na Adama Varadiho, který zaznamenal vyrovnávací gól Baníku. „Dostal jsem od Lukeše míč a z první jsem ho poslal na Adama. Bohužel jsme ale nevyhráli a končíme třetí. Nicméně jsme vybojovali postup do pohárové Evropy, což je v mé první ligové půlsezóně úspěch,“ hodnotil Matěj Vydra vydařenou baníkovskou sezonu.

V Příbrami patřil k nejlepším a diváci jej vyhlásili Tipsport hráčem utkání.

Reklama