Hlavní obsah

Hřebík: Čekal jsem, že liga bude vyrovnanější

PRAHA

Jaký dojem zanechalo úvodních deset kol nejvyšší fotbalové soutěže na Jaroslava Hřebíka? "Nepřekvapuje mě, že Baník Ostrava vypadá tak dobře. Má opravdu velmi dobře poskládané mužstvo, ostřílené borce i talentované mladíky ve všech řadách," říká fotbalový expert v komentáři pro Právo. DESET KOL OČIMA JAROSLAVA HŘEBÍKA

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Jaroslav Hřebík

Článek

"Mužem, o kterém se nejvíc mluví, je samozřejmě útočník Marek Heinz. Hrál dobře, už když byl v Olomouci, proto si ho přece také kdysi Hamburk koupil. V Německu se mu však nevedlo, zřejmě se tam nedostával do výhodných střeleckých pozic.

Ale v Ostravě opět ožil. Kvalitní kolektivní hra mužstva mu viditelně vyhovuje, nabízí mu dobré příležitosti a on je dokáže využít. Opravdu mě dobrá hra Ostravy nepřekvapuje, ale myslel jsem si, že špička ligy bude vyrovnanější."

Žižkov se zvedne

Více jsem očekával od Sparty, Slavie, ale i od Liberce. Ovšem výkony těchto tří mužstev jsou nevyrovnané, výsledky nepřesvědčivé, kolísavé. Proto se jim Ostrava vzdálila. Ale myslím, že Sparta se Baníku ještě do konce podzimu přiblíží. Jsem přesvědčen, že výkony Poborského vytáhnou k lepší hře idalší sparťany.

A jak své příznivce příjemně překvapuje Ostrava, tak žižkovským divákům přináší zklamání jejich Viktorka. Ale není to zase žádná tragédie, na každé mužstvo přijde útlum, zvláště pokud nemá dostatečně široký kádr, aby hráče, kterým se zrovna nedaří, nahradil jinými.

Věřím však, že se Viktorka zase zvedne, má dostatek kvalitních herních návyků, aby hrála zase dobře. Jako trenér však nejsem zástancem toho, když se po několika porážkách situace řeší změnou na trenérské lavici. Ne vždy to přináší kladné výsledky..."

Reklama