Hlavní obsah

Wilfried a Mahmutovič zvoleni Hráči utkání uplynulého kola

Za dva góly do ostravské sítě si od diváků vysloužil ocenění Tipsport Hráč utkání Sparťan Bony Wilfried. Stejnou cenu si ze zápasu Teplice - České Budějovice odnesl teplický Aidin Mahmutovič.

Foto: René Volfík, ČTK

Bonny Wilfried ze Sparty (vpravo) kvituje Sionkovu přihrávku.

Článek

Sparta – Baník 4:0

Bony Wilfried (Sparta Praha)

Dva góly sám vstřelil, další příležitosti vydřel pro spoluhráče. Z obránců Baníku Ostrava si chvílemi dělal cvičné kužely, zkrátka byl to jeho zápas. Takže jej televizní diváci jednoznačně vybrali jako Tipsport hráče utkání.Přesto po zápase Bony Wilfried působil naprosto skromným dojmem. „Je důležité, že jsme dokázali zvítězit a získali jsme tři body do tabulky. Pokud jsem k tomu přispěl góly, tak mě to samozřejmě těší,“ říkal klíčový muž duelu.První branku vstřelil hlavou po vynikajícím Sionkově centru. Přetlačil se přes obránce a šikovně přehodil i brankáře Daňka. „Byl to krásný centr a podařilo se mi ho trefit,“ říkal velmi slušnou češtinou. Je znát, že se nesžil pouze s klubem a týmem, ale i českým prostředím. „Při druhém gólu jsem měl štěstí, protože míč tečoval někdo z obránců do protipohybu brankáře,“ dodal střelec.Když byl po změně střídán, čtrnáct tisíc diváků ho odměnilo bouřlivým potleskem. „Mám z toho samozřejmě radost, bylo to příjemné a těší mě i uznání televizních diváků. Důležité je ale vítězství Sparty,“ uzavřel Wilfried.

Teplice – České Budějovice 1:1 Aidin Mahmutovič (FK Teplice)

Po hodině hry si naběhl Aidin Mahmutovič na kolmý pas a hlavou jej usměrnil do sítě českobudějovické branky. Míč po Vidličkově centru a Doškově přizvednutí poslal Mahmutovič přesně k tyči. A zdálo se, že Teplice konečně kráčí za vítězstvím. Jenže o tři body v samém závěru přišli. To už ale měli televizní diváci jasno a Aidina Mahmutoviče vyhlásili Tpsport hráčem utkání. „Škoda, že se nám nepodařilo zápas dotáhnout do vítězného konce. To mě mrzí,“ přiznal bosenský útočník. „A pokud jde o gól, zúročil jsem hru mužstva,“ bylo znát, že lituje skutečnosti, že jeho trefa nenese přívlastek vítězná. „Pokud jsem televizní diváky zaujal, jsem samozřejmě potěšený a za cenu děkuji,“ dodal skromný hráč. 

Reklama