Hlavní obsah

Tipsport hráči utkání uplynulého kola plzeňský Petržela a teplický Verbíř

Diváci po zásluze odměnili nejaktivnější hráče zápasu. V utkání Plzně se Spartou ocenění získal dravý útočník Milan Petžela a v duelu Teplic a Slavie zazářila teplická legenda Pavel Verbíř.

Foto: Milan Malíček, Právo

Spaťan Juraj Kucka (vpravo) brání plzeňského Milana Petrželu.

Článek

Sparta – Plzeň 0:1

Milan Petržela (Viktoria Plzeň)

Plzeň vydrancovala pražskou Letnou. Možná nečekaný, ale spravedlivý výsledek. Plzeňský ofenzivní záložník či útočník Milan Petržela znamenal prakticky neustálé nebezpečí pro Jaromíra Blažka ve sparťanské brance. Nadějnému obránci Krobovi, který zaskočil na poslední chvíli za zraněného Pamiče, také asi vzpomínka na malého rychlíka v plzeňském dresu nedělá dobře.

Petržela unikal, kličkoval, střílel, ale také připravoval šance pro své spoluhráče. „Dostal jsem se do několika slibných šancí, gól jsem sice nedal, ale z utkání na Spartě jsem si odnesl dobrý pocit,“ říkal Milan Petržela, který zaujal diváky České televize a ti jej ocenili cenou Tipsport hráč utkání.

„Samozřejmě, že mám radost. Těší mě jak týmová, tak i individuální ocenění, takže divákům děkuji. Vyhrát na Spartě se nepodaří každý den, takže máme pochopitelně velkou radost,“ řekl Tipsport hráč utkání Milan Petržela.

Teplice – Slavia 2:1

Pavel Verbíř (FK Teplice)

Svou kariéru v nejvyšší soutěži pevně svázal s jediným klubem – FK Teplice. Před sezónou označil tu letošní za svou poslední. Asi počítal s tím, že bude nastupovat jen na pár minut. Jenže všechno je jinak. Pavel Verbíř nastupuje v základní sestavě, na rukávu má kapitánskou pásku. A v zápase proti Slavii proměněnou penaltou završil obrat v utkání a zajistil Teplicím vítězství.

„Ve svém věku jsem při penaltě nervózní nebyl. Cítil jsem jisté napětí, to ano. Ale vybral jsem si předem roh branky a trefil se,“ přiznal muž, jehož televizní diváci už dvakrát po sobě vyhlásili Tipsport hráčem utkání.

„Děkuji, těší mě to. Za tenhle zápas by si cenu zasloužil celý tým. Prohrávali jsme a výsledek dokázali zvrátit a to má svou cenu,“ řekl Pavel Verbíř, Tipsport hráč zápasu Teplice – Slavia.

Reklama