Hlavní obsah

Sionko si pochvaloval rakouskou premiéru

ŠTÝRSKÝ HRADEC

Premiéru v rakouské lize si o víkendu odbyl fotbalový záložník Libor Sionko. Jednou gólovou přihrávkou se podílel na vítězství svého klubu GAK Štýrský Hradec 4:1 nad Mattersburgem. Nejen to, navíc za faul na něj měla být penalta. Sionko střídal v 76. minutě pro bolesti v třísle. I přesto byl po utkání spokojen, stejně jako vedení klubu.

Foto: ČTK/AP

Libor Sioko ještě v dresu pražské Sparty.

Článek

"GAK je kvalitní klub a jsem rád, že mi premiéra vyšla. Zápas měl i přes naše vysoké vítězství kvalitu. Určitě nebyl horší, než utkání v Gambrinus lize. Docela se mi dařilo a nahrál jsem na náš druhý gól.

Sám jsem se moc do šancí nedostal. Jednou mě při průniku srazil obránce, ale sudí penaltu neodpískal, za což byl hodně kritizován, protože i televizní záznam potvrdil, že byla úplně jasná.

Už v poločase jsem cítil bolesti v tříslech, ale po změně stran jsem šel znovu na trávník. Trenér mě vystřídal až za stavu 3:1 pro nás. Věřím, že to nebude nic vážného a budu moci dál hrát.

Mužstvo máme kvalitní, cílem je účast v evropských pohárech, to znamená, nejhůře třetí příčka v tabulce. Ta je, myslím si, v našich silách, i když po prvním utkání nemohu hodnotit ostatní, protože jsem je ani neviděl. Jsme druzí za Austrií Vídeň, takže nejsme bez šance ani na titul, ale do toho nás nikdo netlačí.

V Rakousku jsem velmi spokojený. V pondělí si jdu převzít byt, což je poslední krok k zabydlení, jinak mám všechny formality už vyřízené a mohu se soustředit na fotbal. Učím se německy, protože se chci normálně domluvit.

Po fotbalové stránce to se spoluhráči není problém, a když něco nejde, tak použiji angličtinu, která tu je také běžná. Pro mne je důležité, že máme dobrou partu, do které jsem zapadl."

Reklama

Související témata: