Hlavní obsah

Martinec: Málek není ve formě

PRAHA

Hokejový internacionál Vladimír Martinec pečlivě sledoval zápasy čtvrtfinále play-off hokejové extraligy a naším prostřednictvím se s čtenáři Sport.cz podělil o své dojmy z prvních dvou utkání. V komentáři nezapřel slabost pro mateřské Pardubice, které vidí jako prvního aspiranta postupu. I proto jej nemrzí rozpačité výkony brankáře Plzně Romana Málka.

Foto: Archiv

Vladimír Martinec

Článek

"Především jsem rád, že všechny týmy zatím předváděly atraktivní hokej s velkým nasazením. Bylo vidět, že se snaží hrát a zbytečně hru nekouskovat nějakými zbytečnými fauly. Bylo vidět hodně branek, což je pro fanoušky jenom dobře.

Plzeň se snažila v prvním zápase o obrat, ale Pardubice se nenechaly zaskočit a nakonec utkání obrátily ve svůj prospěch. První zápas série je vždy trochu neurovnaný, a oba celky čekají, s čím vyrukuje soupeř. I proto měly Pardubice horší první třetinu, ale pak přece jen ukázaly své kvality.

Mluvilo se o tom, že Plzeň zkusí na technické Pardubice vyrukovat s tvrdou hrou, ale nakonec se tahle taktika minula účinkem. Síla Pardubic totiž spočívá také v tom, že se hráči nenechají rozhodit a umějí v klidu přijímat rány. Důležité bude, aby případné zákeřné zákroky zvládli také rozhodčí.

Hodně v Plzni spoléhali na Romana Málka, ale ukázalo se, že asi není zas v takové formě. Když ve dvou zápasech inkasuje deset branek, tak to o něčem svědčí. Svůj díl ale samozřejmě nese i obrana, která není tak kvalitní jako pardubická.

Jsem rád, že se potvrdila Dopitova síla v zápasech play-off. Sedm bodů ve dvou zápasech, to je parádní bilance. Jeho spojení s Blažkem a Průchou se ukázalo jako skvělý tah. Blažek je šikovný technik, a Průcha je hráč s úžasným zrychlením a tahem na branku.

Třinec mě trochu překvapil, přece jen vyhrát ve Zlíně se dlouho nikomu nepodařilo, navíc v tak důležitém zápase. Oběma týmům zatím v sérii dobře chytají brankáři, Třinci navíc ve druhém zápase vyšel tah se zařazením Vojtka.

Celkem by tahle čtvrtfinálová série mohla být vyrovnaná, i když přeci jen více věřím Zlínu. Ale Třinec rozhodně není bez šance, zvlášť pokud by uhlídal zlínské hvězdy Lešku s Balaštíkem. Jenže ani to nemusí stačit, vždyť v prvním zápase vstřelili všechny branky Zlína obránci."

Reklama