Hlavní obsah

Boj o extraligu začalo lépe Kladno

PRAHA

Hokejisté Kladna vykročili za vítězstvím v první lize. V úvodním finálovém utkání s Jihlavou zvítězili 4:2 a ujali se v sérii, hrané na tři vítězné zápasy, vedení 1:0. V dresu kladenských nastoupil ještě ne zcela fit kapitán Zajíc, do branky Jihlavy se překvapivě postavil Sáblík.

Článek

Skóre zápasu otevřel v první přesilovce Horna po přihrávce Bílka zpoza branky, těsně před koncem první třetiny pak Jankových potrestal chybu Sáblíka a zvýšil na 2:0. Domácí však promarnili další vyložené příležitosti.

Jihlavský gólman pak svou nepřesnost v průběhu zápasu několikrát odčinil, ale ve 28. minutě nestačil na střelu Kruliše, která mířila do horního kouta jeho branky a zvýšil tak již na tříbrankový rozdíl. Hra Dukly začínala nabírat na obrátkách a síly se vyrovnaly. Zdráhal z přesilové hry snížil a dlouho se zdálo, že stav 3:1 vydrží až do závěrečné sirény. Z nenápadné akce však půldruhé minuty před koncem střelecky disponovaný Zdráhal po teči snížil a z utkání se stalo nečekané drama.

Kysela jistil vítězství při power play

Sedmadvacet sekund před koncem trenér hostí Režnar odvolal brankáře, ale už po 13 sekundách Kysela gólem do prázdné branky definitivně rozhodl o vítězství domácích.

Kouč Kladna Zdeněk Müller měl k výkonu svých svěřenců malé výhrady, ale tvrdil, že vyhráli zaslouženě. "Měli jsme výborný nástup. O výsledku jsme mohli rozhodnout už v první třetině. I když jsme v polovině utkání zvýšili na tříbrankový rozdíl, přesto jsme zápas neodehráli v poklidu. Vlastní nedisciplinovaností jsme si zkomplikovali situaci, ale i tak si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," uvedl po zápasu.

Výhrady měl i jeho protějšek Jiří Režnar. "Začátek zápasu naši hráči absolutně nezvládli," přiznal kouč. "V dalších duelech se musíme na tento problém koncentrovat. Domácí nás přehrávali ve všech směrech. Naštěstí moji svěřenci zápas ani za nepříznivého stavu nevypustili, zlepšili se a stáhli jsme až na jednobrankový rozdíl. Power play je potom vabank. Tentokrát nám nepřinesla kýžený vyrovnávací gól, ale naopak jsme inkasovali," komentoval utkání Režnar.

Reklama

Související témata: