Hlavní obsah

Vítkovice drží první útok

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic devět kol v řadě bodovali a prodrali se už na třetí místo v tabulce extraligy. Tým drží elitní formace, kde našli společnou řeč David Moravec, Jiří Burger a Roman Kaděra.

Článek

Centr Burger byl v pátečním duelu v Třinci u všech šesti gólů hostů, v nedělním zápase s Plzní si připsal další dva body za gól a nahrávku. "Celému týmu se daří a je fajn, že jsme smazali manko ze začátku seóny," oddechl si Jiří Burger, který si spolupráci se svými partnery z formace nemohl vynachválit: "Skvěle si vyhovujeme, ale pozadu nejsou ani další útoky."

Tesaříka nahradil Černošek

Výkony elitního tria neutrpěly ani po novoročním odchodu beka Tesaříka do Jaroslavle. Vedle nezvykle často bodujícího defenzivního obránce Philippa se v první formaci usídlil Černošek a převzal útočné úkoly Tesaříka při zakládání akcí. "Mám ofenzívu v krvi, takže mi přesun vyhovoval. S Philippem se výborně doplňujeme," řekl Marek Černošek.

Od něj začíná většina útoků Vítkovic a převzal i střeleckou odpovědnost v přesilovkách. "Leden je klíčový měsíc, protože extraliga má na programu jedenáct kol. Když budeme v nastoleném trendu pokračovat a prodloužíme sérii úspěchů, tak bychom mohli získat včas klid pro přípravu na play-off," dodal Černošek.

Reklama