Hlavní obsah

Výtisk vyřazen z týmu Vítkovic

OSTRAVA

Šokem pro fanoušky hokejistů Vítkovic musí být informace, že zřejmě nejobětavější obránce extraligy a dříč k pohledání Jan Výtisk byl před čtvrtečním pátým čtvrtfinále play-off na třineckém ledě vyřazen z kádru. Vedení Vítkovic si zřejmě vzalo za příklad jednání fotbalového Baníku, které podobně hodilo přes palubu záložníka Lukeše.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Jan Výtisk (vpravo) z Vítkovic v poněkud vzrušenější výměně názorů s třineckým Václavem Pletkou. Výtiska vyřadilo vedení Vítkovic z kádru.

Článek

Výtisk ještě v úterý v poledne nic netušil, večer si ale už v šatně balil věci a žádal trenéry juniorky Vítkovic, aby jej vzali do přípravy. Vedení klubu jej potrestalo za to, že hráč měl mít už údajně podepsanou smlouvu pro příští ročník ve Spartě.

"Nic podepsáno není. Po sezóně mi skončí kontrakt ve Vítkovicích a pak jsem tuto otázku chtěl řešit. Teď jsem se soustředil na zápasy čtvrtfinále," říkal dnes zdrcený Výtisk. Postoj klubu jej šokoval, nečekal, že by k podobným krokům mohlo dojít.

"Je to čerstvé, nechci se k tomu vůbec vyjadřovat. Je mi to hrozně líto. Děkuji aspoň trenérům vítkovické juniorky, že mě vzali do týmu," odmítl další komentáře hráč. Jednadvacetiletý obránce přitom v předešlých čtyřech zápasech výrazně nezklamal.

Reklama

Související témata: