Hlavní obsah

Neliba ve Vsetíně končí a uvažuje o Rusku

Hokejový trenér Jan Neliba po třech letech ukončil své působení na střídačce Vsetína. S podceňovanými Valachy se letos probil do vyřazovacích bojů, hned ve čtvrtfinále ovšem zastavila jeho svěřence pražská Slavia. Kam Neliba zamíří nyní? Nejžhavější nabídka přišla z ruského Chabarovsku, ve hře ale jsou i České Budějovice, Zlín a Plzeň.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Vsetínské hokejisty vytáhl Jan Neliba do čtvrtfinále play off, kde podlehli ve čtyřech utkáních Slavii.

Článek

"Zatím nic konkrétního nevím, z Chabarovska mi budou volat až v úterý," prohlásil Neliba s tím, že neví, jak dlouhá budou jednání. Neliba je u celku ruské Superligy v oblibě, již loni se o něj vážně zajímal Omsk, ale tehdy dostal přednost slavnější krajan Ivan Hlinka.

Zatímco loni sháněl Nelibovi angažmá v Rusku bývalý hráč pražské Slavie a současný hokejový agent Andrej Jakovenko, nyní impulsivní kouč jeho pomoc nepotřeboval. Telefonicky ho totiž oslovil přímo manažer Chabarovska. Pokud by Nelibovi vyšlo angažmá v Rusku, byl by po osmkých Hlinkovi a Radimovi Rulíkovi a Vladimíru Vůjtkovi z Jaroslavle již čtvrtým českým koučem ve 'Velké zemi'.

Úspěšný vsetínský rok

Letos padesátiletý Neliba dokázal spolu s kolegou Zdislavem Tabarou dotáhnout Vsetín na sedmé místo po základní části, což nikdo před sezónou nečekal. Omlazený tým sice ve čtvrtfinále prohrál 0:4 na zápasy s pražskou Slavií, přesto na Valašsku považují tento ročník za mimořádně úspěšný.

"Nechtěli jsme chybět mezi nejlepšími a nakonec se nám to povedlo. Je to velký úspěch, tento ročník hodnotíme velice pozitivně," uvedl Neliba, jenž se účastnil i dvoudenních oslav s hráči. "Bylo to krásné rozloučení, přirovnal bych to k oslavě 'malého' titulu," doplnil.

Neliba získal jako trenér ve Vsetíně titul v roce 1997. V následující sezóně musel kvůli rozporům s některými hráči odejít, ale po dvou letech se znovu vrátil a přivedl Vsetín k šestému prvenství v extralize.

Letos padesátiletý Neliba dokázal spolu s kolegou Zdislavem Tabarou dotáhnout Vsetín na sedmé místo po základní části, což nikdo před sezonou nečekal. Omlazený tým sice ve čtvrtfinále prohrál 0:4 na zápasy s pražskou Slavií, přesto na Valašsku považují sezonu za mimořádně úspěšnou.

"Nechtěli jsme chybět mezi nejlepšími a nakonec se nám to povedlo. Je to velký úspěch, tento ročník hodnotíme velice pozitivně," uvedl Neliba, jenž se účastnil i dvoudenních oslav s hráči. "Bylo to krásné rozloučení, přirovnal bych to k oslavě 'malého' titulu," doplnil.

Neliba získal jako trenér ve Vsetíně titul v roce 1997. V následující sezoně musel kvůli rozporům s některými hráči odejít, ale po dvou letech se znovu vrátil a přivedl Vsetín k šestému prvenství v extralize.

Reklama

Související témata: