Hlavní obsah

Za plivanec do hlediště vyšetřuje fotbalistu policie

Čtvrtfinálové utkání Poháru UEFA na hřišti Celtiku Glasgow nezvládl útočník Liverpoolu Hadji Diouf, když ve vypjaté atmosféře plivl na fanoušky skotského týmu. Senegalského fotbalistu si k výslechu pozala policie, klub mu udělil pokutu ve výši dvou týdenních platů.

Článek

Přinejmenším čeká Dioufa trest od disciplinární komise Evropské fotbalové unie. Vedení Liverpoolu si peníze, které útočníkovi srazí nechce nechat pro sebe. "Nyní se spojíme s Celtikem, abychom se dohodli, jak s těmi penězi co nejlépe naložit," řekl šéf výkonného výboru Liverpoolu Rick Parry s tím, že anglický klub by si se skotskými kolegy rád udržel dobré vztahy.

Hned po zápase dvaadvacetiletého hráče pokáral i trenér Gérard Houllier. "Takové vystupování je u hráče Liverpoolu nepřijatelné. Bereme to velmi vážně. Je mladý a musí se učit," řekl kouč.

Houllier Dioufa raději vystřídal

Hvězda loňského mistrovství světa neudržela nervy na uzdě pět minut před koncem. Ve chvíli, kdy si Diouf šel za postranní čárou pro míč, jej pleskl lehce po hlavě jeden z příznivců Celtiku. Hráč si gesto špatně vyložil a plivl do davu. Jeho výstup rozběsnil vyprodaný stadion Celtic Park a kdykoliv se poté Diouf dotkl míče, diváci začali bučet. Houllier ho proto raději v nastaveném čase vystřídal.

"Hráč se za svou reakci omluvil. Uznal, že jeho chování bylo absolutně nepatřičné. I kdyby šlo o jakoukoli provokaci, takhle se nemůže zachovat," řekl podle agentury Reuters Houllier.

Navzdory ujištěním, že Liverpool hráče potrestá, se vložila do záležitosti policie. "Po televizním přenosu jsme obdrželi od lidí několik stížností," řekl policejní důstojník Kevin Smith.

Dioufovo chování odsoudil i soupeř. "Ve fotbale není pro plivání místo," pronesl útočník Celtiku John Hartson. Zápas skončil remízou 1:1, což před odvetou v Anglii nahrává Liverpoolu.

Reklama

Související témata: