Hlavní obsah

Nedvěd opět zazářil

Nedvěd dal dva góly, Lejsal debutoval v italské lize, Lokvenc pomohl Kaiserslauternu s dalším krokem k záchraně a brankář Čech tlačí Rennes do semifinále Francouzského poháru.

Článek

Itálie

Český fotbalista Pavel Nedvěd znovu zazářil v dresu Juventusu Turín, když v dnešním utkání italské ligy přispěl dvěma góly k vítězství obhájců titulu nad Modenou.

Nováček odolával favoritovi na stadionu Delle Alpi necelou hodinu, než kapitán české reprezentace otevřel skóre. Krátce předtím se trefil na druhé straně Fabio Vignaroli, ale sudí gól neuznal kvůli ofsajdu.

Nedvěd pak v 83. minutě levačkou z hranice velkého vápna přidal druhou branku a v tomto ligovém ročníku skóroval už poosmé. Výhru v závěru zpečetil David Trezeguet.

Premiéru v italské nejvyšší soutěži si dnes odbyl Martin Lejsal. Český reprezentant do 21 let nastoupil na závěrečných deset minut do branky Regginy v duelu s AC Milán poté, co byl za hru rukou mimo pokutové území vyloučen Emanuele Belardi.

Přestože hostující čtvrtfinalista Ligy mistrů měl velkou převahu, udržel i Lejsal čisté konto a zápas skončil remízou 0:0.

Německo

Fotbalisté Bayernu Mnichov zdolali další překážku na cestě za osmnáctým titulem v německé lize. V dnešním utkání 25. kola zvítězili v Bochumi hladce 4:1, když gólmana Kahna připravil o čisté konto až v poslední minutě střídající Christiansen.

Španělský útočník je se 14 brankami třetím nejlepším střelcem soutěže. O vedení mezi kanonýry se dělí s 15 zásahy brémský Ailton a další Brazilec Elber, který dnes přispěl k výhře Bayernu jednou trefou.

Střelecké štěstí neopustilo Vratislava Lokvence, jenž v nastaveném čase zpečetil vítězství Kaiserslauternu v Chotěbuzi. Český reprezentant se trefil v lize na jaře už popáté.

Svěřenci trenéra Erika Geretse se zřejmě definitivně vymanili z krize a míří za záchranou mezi elitou. Výhrou 3:1 se Kaiserslautern posunul v tabulce na patnácté místo před Mönchengladbach, který utrpěl porážku 1:4 v Bielefeldu. O vítězství Arminie se hattrickem zasloužil Senegalec Diabang.

Obhájce titulu Dortmund dokázal vyhrát i bez stále zraněného Tomáše Rosického 2:0 nad Hannoverem, ale dál ztrácí na vedoucí Bayern 13 bodů. Jana Kollera, tradičního střelce Borussie z posledních zápasů, dnes zastoupili Frings a Leandro.

V boji o druhé místo zůstává Hamburk, který vyhrál 3:1 nad pátým Schalke. Utkání se v jeho prospěch zlomilo poté, co soupeř přišel o vyloučeného Poulsena. Nerozhodný stav pak změnili v závěrečných minutách Takahara a svou druhou brankou Romeo.

Francie

Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech inkasoval jediný gól a pomohl Rennes k postupu do semifinále Francouzského poháru.

Patnáctý celek nejvyšší soutěže měl však na hřišti amatérského Schiltigheimu překvapivě potíže. Mužstvo, které hraje až pátou ligu, šokovalo Čechův tým gólem z prvního útoku už ve druhé minutě.

Hráčům Rennes se povedlo vyrovnat až čtvrthodiny před koncem a v 87. minutě vstřelil Frédéric Piquionne branku, která rozhodla o postupu favorizovaného klubu.

Reklama