Hlavní obsah

Schalke pod taktovkou hrajícího trenéra

PRAHA

K zvláštní situaci došlo v bundesligovém fotbalovém klubu Schalke 04. Vedení totiž odvolalo stávajícího kouče Franka Neubartha i jeho asistenta Norberta Elegerta a trenérské žezlo svěřilo belgickému reprezentantovi Markovi Wilmotsovi, který patří k nejzkušenějším hráčům v mužstvu.

Foto: PRÁVO

Marc Wilmots

Článek

Wilmotsovi bude pomáhat nejstarší muž v kádru, osmatřicetiletý náhradní brankář Oliver Reck.

Vedení šestého týmu německé ligy oznámilo, že Neubarth odchází ze Schalke po vzájemné dohodě. Čtyřicetiletý bývalý hráč Brém, který má na kontě 97 bundesligových branek, působil v Gelsenkirchenu od začátku sezony. Na lavičce Schalke seděl naposledy v sobotu, kdy tým uhrál jen remízu 1:1 s Mnichovem 1860.

Anglie - Arsenal je v semifinále Anglického poháru

Fotbalisté Arsenalu v opakovaném čtvrtfinálovém utkání Anglického poháru porazili Chelsea 3:1 a v semifinále je čeká druholigový Sheffield United.

Za stavu 2:0 pro obhájce trofeje a vedoucí tým anglické ligy přišli hosté o Cygana a Chelsea vzápětí snížila. Zdramatizování zápasu však v závěru odmítl Lauren, který zpečetil výhru favorita třetí brankou.

Stejně jako v prvním utkání, i v úterý zaútočili fanoušci Chelsea na Thierry Henryho. Zatímco v prvním zápasu byl francouzský reprezentant zasažen mincí, tentokrát mu diváci způsobili tržnou ránu na hlavě plastikovým zapalovačem.

Vedení Chelsea slíbilo, že událost vyšetří. Pachatel prvního činu byl zadržen a funkcionáři mu sebrali permanentní vstupenku a členství v klubu. Francouzského útočníka trefil zapalovač pár minut před koncem, když gratuloval s ostatními spoluhráči Laurenovi ke třetímu gólu.

"Henryho něco udeřilo. Domníval se, že to byla mince a řekl to rozhodčímu. Na stadiónu jsou kamery a možná incident zachytily. Těmhle lidem se musí zakázat vstup na stadion, protože jednou mohou hodit něco jiného," řekl po utkání trenér Arsenalu Arsene Wenger podle agentury Reuters.

Itálie - Srníčkův klub bez šéfa

Italský druholigový klub Cosenza, v kterém od začátku roku působí český fotbalový brankář Pavel Srníček, se ocitl bez svého šéfa. Paola Fabiana Pagliusa zatkla policie při razii proti mafii a zmrazila jeho podíly v klubu.

Předseda Cosenzy je podle italské policie podezřelý z vydírání, podvodů a kriminálního spolčování. V uplynulých letech prý zfalšoval i účetní bilance klubu. Spolu s ním bylo na jihu Itálie zatčeno dalších 13 lidí.

Čtyřiatřicetiletý Srníček přestoupil do Cosenzy v lednu z Brescie, třináctého mužstva Serie A. Ani ve druholigovém týmu, který bojuje o záchranu, ale příležitost v brance nedostává.

Španělsko - Pro Denílsona sezóna zřejmě skončila

Fotbalový mistr světa Brazilec Denílson musí na operaci poraněného kolena a s největší pravděpodobností si do konce sezony nezahraje. Záložník Betisu Sevilla odstoupil po půl hodině z nedělního zápasu španělské ligy s Málagou a podle nejoptimističtějších zpráv bude bez fotbalu šest týdnů.

"Nedá se nic dělat. Musí na operaci, jiné řešení není. Poškození chrupavky se zhoršuje," uvedl lékař Santiago Perez Hidalgo ke zranění pětadvacetiletého hráče.

Denílson, který přišel do Betisu v roce 1997 za více než 42 milionů dolarů jako nejdražší fotbalista světa, už podstoupil operaci kolena loni po světovém šampionátu.

Reklama

Související témata: