Hlavní obsah

Baroš v Liverpoolu už zase paběrkuje

PRAHA

Český fotbalový reprezentant Milan Baroš si musí v Liverpoolu připadat jako na houpačce. Jednu chvíli to s ním vypadalo moc dobře. Vybojoval si místo v základu, dával góly a po Owenovi se stal dvojkou mezi útočníky. Jenže poslední dobou se vše zase vrátilo do starých kolejí. Odehrané minuty může pomalu počítat na prstech jedné ruky.

Foto: Internet

Milan Baroš v dresu Liverpoolu.

Článek

Bylo to rychlé, jakoby někdo mávl kouzelným proutkem. Nikdo mu nic nevysvětloval, stále častěji teď usedá jen na lavičku. "Je to bída," přiznává s notnou dávkou zklamání v hlase.

V tomto ročníku Premier League zatím nastoupil ve 20 zápasech a dal 6 gólů. Další tři trefy přidal v pohárech. Jenže nyní nastupují na hrotu týmu z Anfield Road s téměř železnou pravidelností angličtí reprezentanti Owen a Heskey. "Pořádně nevím, proč tomu tak je. S formou jsem určitě dolů nešel. Po té euforii zase přišel útlum," líčí Baroš.

S Houllierem nemá cenu debatovat

Dalšího z útočníků Senegalce Dioufa francouzský kouč Houllier posunul na pravou zálohu. "A hraje tam pravidelně. Já jen čekám až trenér stáhne Heskeyho nebo Owena. Nic jiného mi nezbývá," prozrazuje.

Na to, aby zašel za Houllierem a přeptal se, proč nehraje, to Baroše vůbec nenapadlo. "Nepřichází to v úvahu. S ním nemá cenu diskutovat, on nikomu nic vysvětlovat nemusí," říká. Musí znovu zatnout zuby a makat.

"Dokazovat na každém tréninku, že do základu patřím. Kvůli tomu, že nehraju, nemůžu nijak stagnovat. Spíš naopak," míní 21letý útočník.

Na zázraky nevěří

V Anglii hlavní kouč nechodí na každý trénink, ty mají na povely jeho podřízení. "Houllier dělá jen předzápasový a většinou ještě jeden další. Ale i tak je tam pět nebo šest dalších lidí, kteří mu dávají podrobné reference. Ví všechno o každém hráči," přibližuje Baroš.

Je přesvědčen, že kdyby nastupoval v základu, ostudu by určitě neudělal. "Já se cítím dobře, jsem připravený hrát. Sezóna pro mě začala dobře, nějakou tu pozici jsem si vybudoval, ale teď jsem se dostal prakticky na začátek. Do konce sezóny nám chybí sedm zápasů, takže už v nějaké velké zázraky nevěřím," nedělá si iluze, že by po reprezentační přestávce naskočil do sestavy.

Hlavním úkolem je postup do Ligy mistrů

Houllier chce asi sázet na osvědčená jména. Možná i proto, aby zachránil sezónu, která nevychází podle představ. Liverpool vypadl z Ligy mistrů, ve čtvrtfinále Poháru UEFA ho minulý týden vyřadil Celtic Glasgow.

A to se podle Baroše myslelo na finále. "Teď už nám zbývá jen liga. To je jediný cíl pro tuto sezónu - skončit čtvrtí v tabulce a postoupit do Ligy mistrů."

Liverpool je teď pátý, na čtvrtou Chelsea ztrácí dva body. Vedoucí trio Arsenal, Manchester United a Newcastle si udržuje větší náskok. "Na ty už nemáme," je Baroš realista. "A i o to čtvrté místo ještě bude pořádný boj. Chelsea hraje teď moc dobrý fotbal, navíc nám dýchá na záda Everton. Snad to zvládneme," doufá.

Jinak by to prý byl propadák. "Určitě nám to nevychází tak, jak si mnozí ze začátku sezóny malovali," přiznává Baroš a věří, že si spraví chuť s reprezentací v sobotu v Rotterdamu.

Reklama

Související témata: