Hlavní obsah

Hokejisté na pozorování kvůli viru SARS

BUFFALO

Obránci Buffala Rhett Warrener a Brian Campbell jsou v izolaci pod dohledem lékařů a neodjeli s týmem k sobotnímu zápasu NHL do Caroliny kvůli podezření, že přišli do styku s virem smrtící formy zápalu plic SARS. Představitelé klubu zdůrazňují, že se jedná jen o preventivní opatření.

Foto: ČTK

Dva obránci Buffala jsou na pozorování kvůli viru SARS.

Článek

Oba hráči prý přišli do styku s člověkem, trpícím symptomy akutního syndromu dýchacích cest, ani u jednoho z hokejistů se však tyto příznaky neprojevily. Mluvčí Buffala Mike Gilbert v sobotu řekl, že se klub rozhodl učinit toto preventivní opatření po konzultaci s odborníky.

Campbell se totiž v pondělí setkal s příbuznou, která pracuje v ontarijské nemocnici a s příznaky zákeřného viru SARS byla o čtyři dny později hospitalizována. Protože Warrener při zápasech venku s Campbellem bydlí na jednom pokoji, raději jsou na pozorování oba.

Kotalíka trápí chřipka

Anthony Billittier z lékařské komise uvedl, že hokejisté zůstanou v izolaci zhruba deset dnů. Tím pádem pro ně skončila sezona, protože Buffalo se nedostalo do play off a poslední zápas odehraje 6. dubna. "Nejsme nijak vážně znepokojeni, ale snažíme se být opatrní jak jen to jde," prohlásil trenér Lindy Ruff po sobotním zápasu v Carolině, které Buffalo vyhrálo 3:1.

Ve světě je v současné době registrováno téměř 1500 případů nemoci, která si vyžádala již přes 50 mrtvých. Jen v USA je nakaženo oficiálně 62 osob, zejména na západním pobřeží.

V sestavě Buffala v sobotním duelu s Carolinou chyběl vedle Warrenera a Campbella také český útočník Aleš Kotalík. Podle agentury AP skolila čtyřiadvacetiletého hokejistu chřipka. Kotalík je s 19 góly druhým nejlepším nováčkem v této sezoně NHL a s 32 kanadskými body mu patří v klubové produktivitě třetí místo.

Reklama

Související témata: