Hlavní obsah

Augusta: Nečisté zápasy snad semifinále minou

PRAHA

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy už je minulostí a je načase ohlédnout se za prvním krokem, který musela mužstva toužící po titulu udělat. Vývoj v play-off pečlivě sleduje i bývalý slavný hráč a někdejší trenér české reprezentace Josef Augusta. V komentáři pro Sport.cz se rozčiluje nad nečistými zápasy Zlína a Litvínova a prorokuje úspěch Vítkovicím.

Foto: Právo

Josef Augusta

Článek

"Čtvrtfinále play-off ukázalo divákům spoustu velice dobrých zápasů, především série Pardubic s Kladnem byla po hokejové stránce moc pěkná a fanoušci museli být spokojeni. Parádní výkony byly k vidění také mezi Slavií a Libercem. Hrálo se ve vysokém tempu, hodně do těla, ale vše se odehrávalo čistě.

To se však nedalo říct o sérii mezi Litvínovem a Zlínem, ze hry obou mužstev jsem byl hodně zklamaný. Zápasy byly neskutečně nečisté a ovlivněné nesmyslnými zkraty některých hráčů. Při sledování sobotního přenosu jsem měl chuť televizi vypnout. Dobře znám herní kvality Jardy Balaštíka, ale když jsem viděl, jak neustále někoho nahání po ledě, bylo mi z toho smutno.

Je sice pravda, že k hokeji patří emoce, ale celá ta série mezi Litvínovem a Zlínem byla zbytečně vyhecovaná. Neustále bylo k vidění samé sekání a hákování, a vinu na tom nesla obě mužstva. Zlínu se navíc tvrdá hra může v dalších zápasech šeredně vymstít, když přišel o dva elitní centry Lešku a Bonka.

V posledních zápasech se ale rozehrál Petr Čajánek a když ve Zlíně ochladnou emoce, uvidíme v semifinále znovu pěkný hokej. Bitvu na "moravském poli" přesto podle mne vyhrají Vítkovice. Mají silné mužstvo a navíc jsou po vyřazení Sparty hodně na koni po psychické stránce. Ostatně už před čtvrtfinále jsem Vítkovice tipoval na celkového vítěze ligy.

Druhé semifinále Pardubic s Libercem nabídne představení mnoha skvělých hokejistů a je těžké odhadnout, jak se bude série vyvíjet. Liberec může být v euforii po vyřazení Slavie, ale jde o to, aby jejich sebevědomí nevylétlo až do oblak. Po fanouškovské stránce nemohu jinak než držet palce Pardubicím a přát úspěch Vladimíru Martincovi."

Reklama