Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci posílili další tři hráči

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Tři noví hráči, brankář Petr Bříza a útočníci Michal Broš s Jaroslavem Balaštíkem, doplnili hokejovou reprezentaci, jejíž příprava na MS se v pondělí přesunula do Mariánských Lázní. K mužstvu se znovu připojil i útočník Jaroslav Hlinka, který si 'odskočil' k porodu.

Foto: PRÁVO

Slavomír Lener má starosti se složením obranných řad.

Článek

Zmíněná trojice se vyjádřila také ke svým nominačním šancím. Zatímco brankář Bříza svou pozici v mužstvu nechtěl příliš rozebírat, další sparťan Broš k příchodu do národního týmu poznamenal: "Mezi centry bude možná hodně velký přetlak, určitě se chci o šanci hrát na MS poprat." Také Jaroslav Balaštík, jenž pomohl finské Hämeenlinně k ligovému bronzu, říkal: "Cítím větší šanci jet na šampionát než loni, pokusím se v předvést dobře v tréninku a pak hlavně v přípravných zápasech podat co nejlepší výkon."

Forvard Hlinka byl ještě plný emocí z narození dcery. "Byl to parádní zážitek, být u porodu, ale zase nějak zásadně se mi život zatím nezměnil. Manželka přijde z porodnice až v úterý, takže mě trochu mrzí, že u toho nebudu, ale roli táty si ještě určitě užiju," vyprávěl. Naopak v kádru reprezentace v současnosti není útočník Hudler, kterému mají zítra sundat sádru ze zlomeného prstu.

Aktuální složení reprezentace
Trvaj, Bříza - Richter, M. Čech, Hlavačka, Dobroň, Hanzlík, Barinka, Blaťák - Branda, Broš, J. Hlinka, Pletka, Marek, Pavelek, Kotrla, Michálek, M. Dvořák, Balaštík, Burger, Vorel

Hledají se obránci

Domů zatím nedorazil Balaštíkův spoluhráč z klubového útoku Tomáš Kucharčík. "Nejpozději ve středu ale za námi přijede do Mariánských Lázní, stejně jako dodatečně pozvaný Tenkrát z Oulu. Oba by pak měli odletět k přípravným střetnutím do Švýcarska, kde se k nám připojí i Marha, jenž momentálně hraje s Davosem ještě finále tamní ligy," prozradil trenér Slavomír Lener.

V pátek večer hraje Česko v Bielu, o den později v Lausanne. "Jelikož máme hráčů dost, počítám, že tři zmíněné legionáře, kteří byli teď hodně vytíženi, vyzkoušíme jen v jednom utkání a dáme jim čas na regeneraci. Hudler zůstane v Praze a zatrénuje si s hráči z NHL," upřesnil trenér. [celá zpráva]

Tíživá situace s obránci vede Lenera k pozornému sledování Radima Tesaříka z Jaroslavli, jenž bojuje o ruský titul. "Máme o něj zájem. Odehrál za nás v této sezóně dva turnaje a hlavně na Baltice byl výborný," podotkl Lener.

Podle něj nemá dveře do týmu zavřené ani Jiří Marušák, jenž pomohl Tampere k triumfu ve finské lize: "Musím přiznat, že je to hráč, který nám trochu vypadl ze zorného úhlu. Přicházejí zprávy, že hrál za Tapparu výborně, takže zjišťujeme možnosti jeho zařazení."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články