Hlavní obsah

Sázka na Poláka s Oleszem má přinést juniorům medaili

Martin Kézr

Útočníci Vojtěch Polák s Rostislavem Oleszem, kteří už oblékli dres seniorského národního týmu, jsou hvězdami juniorské hokejové reprezentace. Ta letí v pátek do Ruska, aby sobotním zápasem s Kazachstánem v Jaroslavli zahájila účinkování na MS hráčů do 18 let.

Článek

"Na Olesze s Polákem hodně spoléháme. Na obou je patrné, že touží po úspěchu a infikují to i ostatním. Do hlavy jim ten šrumec kolem nich nestoupl, i když oba cítí, že se od nich očekává víc. Mají na to, aby strhli ostatní a plnili roli vůdčích osobností. Záměrně jsme je rozdělili do dvou útoků, aby podrželi spoluhráče a zvýšili v jednotlivých řadách sílu," pochvaloval si trenér Karel Najman.

Do konečné nominace mohl zařadit jen dva krajánky ze zámoří, Michala Poláka a Zbyňka Hrdela. "Ještě jsme měli vyhlédnuté i další hráče působící za oceánem, ale Drtina i Vrána mají povinnosti ve svých klubech v juniorských soutěžích a nejsou uvolněni," posteskl s Najman, který zalitoval i zranění obránce Hrabala.

Úvahy o medaili však kouč označil za reálné: "Na hráčích je patrná chuť něco dokázat. Tým má na to, aby porazil každého soupeře, ale jakmile poleví v koncentraci, může snadno prohrát. V přípravě jsme hodně pracovali na založení útoku, zlepšení obranné hry a stranou samozřejmě nezůstaly přesilovky ani oslabení. Největší síla mužstva by měla být v partě."

Česká nominace
Brankáři
J. Čech (Havířov), Schwarz
Obránci
Bolf (oba Sparta), Špelda (Slavia), Šmíd (Liberec), P. Hořava (Kladno), Pulpán (Plzeň), Macháček, Vomela (oba Č. Budějovice), Tůma (Litvínov)
Útočníci
Kašpar, Petružálek (oba Litvínov), Hromas, I. Kratěna (oba Sparta), Šindel (Slavia), V. Polák (K. Vary), Olesz (Vítkovice), Hluchý (Kladno), Vávra (Pardubice), Meidl (Havířov), Hrdel (Rimouski/QMJHL), M. Polák (Prince Albert/WHL).
Složení skupin
A: Rusko, Česko, Kanada, Švýcarsko, Kazachstán
B: USA, Finsko, Bělorusko, Slovensko, Švédsko.
První v tabulce postoupí přímo do semifinále, druhý a třetí nastoupí v baráži o účast mezi elitní čtyřkou. O medaile se hraje vyřazovacím způsobem.

Reklama

Související témata: