Hlavní obsah

Odolena Voda vydřela výhru a vede sérii

ODOLENA VODA

Volejbalisté Odoleny Vody vstoupili do finále extraligy na vlastní palubovce vydřenou výhrou 3:2 nad Libercem, když o svém triumfu rozhodli až v tie-breaku pátého setu.

Článek

Domácí rozehráli utkání soustředěně, ale Severočeši brzy setřásli nervozitu, v koncovce první sady odvrátili i setbol a ujali se překvapivě vedení. V následujících minutách pak svěřenci kouče Broma ovládli zápas, s přehledem dokrájeli k vedení na sety a soupeře drtili i ve třetím dějství, v němž vedli už 15:10.

Odolena Voda však začala více riskovat, v zlomových momentech předvedla pestřejší útok a výsledkem byl zisk třetího setu.

Hostitele polila živá voda a eufórie jim vydržela až do samotného závěru. V rozhodujících chvílích se ujala taktika trenéra Licka, smečovaná podáním Rybníčka s Michálkem i útočná kreativita Sekaniny. Liberec zcela odpadl a favorit se dočkal ovací.

"Cestu za vítězstvím jsme si zkomplikovali sami v koncovce první sady, za ztrátu vedení nás soupeř potrestal. Michálek s Rybníčkem přinesli do hry oživení a je vidět, že jsme na podobná dramata zvyklí," prohlásil kouč vítězů Jindřich Licek. "Za stavu 15:10 ve třetí sadě jsem byl přesvědčen, že dovedeme zápas do vítězného konce. Pak jsme ale začali hrubě chybovat, což postavilo soupeře na nohy," uvedl trenér Liberce Petr Brom.

Druhý zápas se hraje znovu v Odoleně Vodě v pondělíb od 17 hodin.

Finále: Chance Odolena Voda-Dukla Liberec 3:2 (-24, -23, 22, 20, 7) - stav série 1:0.

Baráž o extraligu: MFF Praha-Ostroj Opava 0:3 (-21, -23, -11) - konečný stav série 0:3.

Reklama

Související témata: