Hlavní obsah

Ferguson bude trénovat až do smrti, soudí Cantona

LONDÝN

Pro Sira Alexe Fergusona je fotbal drogou a závislosti se nezbaví až do smrti, prohlásil jeho někdejší svěřenec Eric Cantona. "Už si bez něj nedokáže představit život," prohlásil francouzský fotbalista a prorokoval, že skotský kouč na lavičce i zemře.

Foto: Internet

Ferguson? Na lavičce i umře, je si jistý Eric Cantona.

Článek

Cantona to prý dokáže pochopit, protože sám po ukončení kariéry pocítil, jak mu fotbal chybí. "Někdy si myslím, že jsem skončil moc brzy. Už mě ale nebavilo dodržovat přísnou disciplínu a chodit brzy spát, nemoct si vyjít s kamarády na skleničku a mnoho dalších a dalších věcí," uvedl Francouz v rozhovoru pro britský list The Guardian. "Alex Ferguson je ale jiný. Je na sebe přísný. Podle mě na lavičce Manchesteru i umře," tvrdí bývalá hvězda klubu.

Posedlý fotbalem

K Fergusonovi, který v Manchesteru působí už od roku 1986, chová Cantona až nekritický obdiv. "Rád se samozřejmě věnuje i jiným věcem, ale fotbal je jeho život. Podle mě by bez něj byl nešťastný," vylíčil další své postřehy. "Můžeme se bavit o vycházejících trenérských hvězdách z Francie, ale on je ten, kdo do fotbalu vnesl něco nového. Byl doslova posedlý, aby pečlivě naplánoval, jak trénovat, co pít a jíst a kdy chodit spát," zavzpomínal Cantona.

Ostatní se mu podle něj nemohou rovnat. "Někdy si myslím, že takovým věcem trenéři v Anglii nevěnují moc pozornosti. Jsou tlustí a pijí pivo. Jak mohou hráči k takovému kouči vzhlížet s respektem? Nám šel Ferguson příkladem," pochválil slavný Francouz svého bývalého trenéra.

Reklama

Související témata: