Hlavní obsah

Nevozte šampaňské, prosí fanoušky Antoš

Martin Kézr

Ironií a trochu hořkým vtipkováním se snažil tišit zklamání z pardubického srovnání stavu finálové série extraligového play-off služebně nejstarší hokejista Slavie Milan Antoš. "Říkali jsme si, že budeme mít větší šanci vyhrát v Pardubicích, tak jsme začátek posledního domácího zápasu sezóny vypustili a těšili se tam," prohlásil sarkasticky.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

Pražané promarnili už dvojí možnost ukončit boj o titul a mistra určí až sedmý zápas. "Ještě jsme si chtěli prodloužit sezónu. Diváci byli zklamaní, že po první třetině prohráváme 0:2, tak jsme trochu přidali. Ale jen malinko, vždyť jinak bychom mohli z tlaku klidně srovnat. Raději jsme stříleli vedle a všechno si schovali do Pardubic. Mají tam moc pěknou halu, ideální na to, abychom tam oslavili titul," hodnotil Antoš svérázně domácí nezdar v šestém zápase a s kamennou tváří dodal, že trenéra Růžičku o svém záměru hráči nestihli před zápasem informovat. "Nevěděl to. Teď jsme mu to ale řekli a uklidnil se," pousmál se.

Antoš i další slávisté přizvukovali, že smůlu nosí, když si diváci přinesou šampaňské a chystají oslavy. "Teď v Pardubicích to postihne domácí, tak hlavně, ať ho naši fanoušci nevozí. Když tak jim sekt potom rozdáme," vykládal zarostlý útočník.

Teprve při úvaze o sedmém zápasu nasadil vážnější tón: "Bude spravedlivým rozuzlením finálové série. Soupeř vyhrál o třináct bodů základní část ligy, tak má výhodu domácího prostředí. Jenže plné zásobníky máme my. Pardubice si už je pěti gól v Praze vystřílely, zatímco Slavia má nabito."

Reklama

Související témata: