Hlavní obsah

Basketbalisté San Antonia i Indiany srovnali série

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia vyrovnali v prvním kole play off NBA sérii s Phoenixem. Vítězové Západní konference v pondělí využili výhody domácího prostředí a zvítězili 84:76. Vyrovnat na 1:1 se podařilo i hráčům Indiany, kteří ve druhém zápase přehráli Boston 89:77, naopak Sacramento vede nad Utahem již 2:0.

Foto: ČTK

Tim Duncan ze San Antonia (vlevo) brání Charlesi Outlawovi z Phoenixu.

Článek

Basketbalisté Sacramenta zvládli oba domácí zápasy a po pondělní výhře 108:95 nad Utahem vedou v sérii hrané na čtyři vítězství 2:0. V posledních pěti startech v play off se takto úspěšný start Sacramentu ještě nepodařil.

"Konečně jsme to zvládli a vyhráli jsme zápasy, které jsme měli vyhrát," pochvaloval si pivot Scot Pollard. "Teď je chceme zmáčknout, až nebudou moci ani dýchat," plánoval před dalšími zápasy v Salt Lake City.

Největší podíl na vítězství Sacramenta měl tentokrát Predrag Stojakovič, který nastřílel 29 bodů a plně zastoupil nejlepšího střelce týmu Chrise Webbera. Ten si v úvodu druhé čtvrtiny poranil záda a odstoupil. V poločase ale i bez něho domácí vedli o patnáct bodů a až do konce si udržovali bezpečný náskok.

Sacramento zvládlo koncovku

San Antonio v závěru podržel především Tim Duncan, který v posledních sedmi minutách dal devět ze svých 22 bodů. "Mohli jsme se dostat do pořádných problémů," ulevil si po utkání Duncan, že tým nepojede do Phoenixu za nepříznivého stavu 0:2. Phoenix, který střelecky táhl Stephon Marbury, začal druhý poločas lépe a měl hru pod kontrolou, koncovka se ale vydařila domácím.

Západní konference:
San Antonio - Phoenix 84:76 (stav série 1:1)
Sacramento - Utah 108:95 (stav série 2:0)

Jermaine O'Neal dotáhl Indianu k vyrovnání

Také hráči Indiany šli od začátku za vítězstvím a brzy si vypracovali náskok až 18 bodů. Boston sice v průběhu zápasu dvakrát snížil na rozdíl jediného bodu, do vedení se ale ani jednou nedostal. V domácím týmu zářil Jermaine O'Neal, který nastřílel 23 bodů a 20 míčů doskočil. Miláček publika Reggie Miller přidal 18 bodů, diváky dostával do varu přesnými trefami v důležitých chvílích závěrečné čtvrtiny.

Východní konference:
Indiana - Boston 89:77 (stav série 1:1)

Reklama