Hlavní obsah

Coulthard zavítá na skok do Prahy

Karel Felt

Jezdec týmu West McLaren Mercedes a druhý muž průběžného pořadí světového šampionátu F1 David Coulthard bude dnes v Praze. Se svojí přítelkyní, brazilskou modelkou Simone Abdelnourovou, budou na různých místech pózovat při focení pro komerční účely.

Foto: Hoch Zwei

David Coulthard s přítelkyní Simone při GP Brazílie.

Článek

"Praha byla vybrána v podstatě náhodně. Akce potrvá asi šest hodin a vše je rozpočítáno na minuty, takže David, ač má Prahu rád, nebude mít tentokrát čas na procházku. Určitě se však v Česku letos ještě objeví. Téměř jisté je, že to bude na mezinárodní finále akce West Race Day v září v Brně," řekl manažer týmu West McLaren Mercedes Pavel Turek na pátečním setkání s novináři.

Testy nového monopostu až v květnu

S Turkem přijel i člen týmu West McLaren Mercedes Steve Wright, který nabídl čerstvé informace kolem nového vozu. "Ve výrobním závodě ve Wokingu u Londýna už jsou připravena tři šasí vozu MP4-18. S testy se počítá na květen, ale současná situace nás nenutí cokoliv uspěchat," oznámil.

"Stávající modifikace loňského typu je velmi kvalitní a má potenciál se ještě zlepšovat. Z loňského vozu zůstala prakticky jen ta část, v níž sedí pilot. Motorem počínaje přes převodovku, zavěšení kol a celou zadní část je vše nové, včetně aerodynamiky vozu," prozradil Wright.

McLaren opět pořádá soutěž pro fanoušky

Turek s Wrightem v pátek také odstartovali nový ročník West Race Day, která byla loni ohodnocena jako nejlepší sportovní akce středo- a východoevropského regionu. Uskuteční se opět v sedmi zemích a její vítěz se pak sveze se současným monopostem F1.

Zájemci, kromě účastníků loňského národního finále, které vyhrál R. Kába, se mohou přihlašovat prostřednictvím dotazníků, které budou vycházet v denním tisku, nebo se objeví na internetu či v rámci aktivit Horeca Tour. Základními podmínkami jsou věk mezi 21 až 39 roky, řidičské schopnosti a znalost angličtiny.

Nezávislá porota vybere ze zájemců dvě stovky účastníků pro základní kola, v nichž budou jezdit na motokárách. Moravské se uskuteční v Brně 21. 6. a české v Radotíně následující den. Patnáct nejlepších postoupí do národního finále, které se jede 28. 7. v rakouském Teesdorfu.

Tam se během týdne uskuteční národní finále všech sedmi zemí. Vítězové si to pak rozdají v mezinárodním finále 5.-6. 9. v Brně za přítomnosti jezdců týmu West McLaren Mercedes Coultharda, Räikkönena a Wurze. Loni zvítězil celkově Maďar Foldi, Kába skončil čtvrtý. "Na akci se podílejí jak závodní, tak i testovací tým stáje West McLaren Mercedes. Vkládáme to nejlepší, co máme," zdůraznil Wright.

Reklama

Související témata: