Hlavní obsah

Duncan dovedl Spurs k prvnímu vítězství nad šampióny

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia udělali v pondělí první krok na cestě do finále Západní konference NBA. Klub s nejlepší bilancí po základní části porazil doma obhájce titulu Los Angeles Lakers 87:82 a ujal se v sérii druhého kola play off vedení 1:0 na zápasy.

Foto: ČTK

Tim Duncan byl hlavní hvězdou utkání s obhájci trofeje NBA.

Článek

Spurs za to vděčili hlavně Timu Duncanovi, který ověnčil své nedělní jmenování nejužitečnějším hráčem ligy 28 body, osmi doskočenými míči a sedmi asistencemi.

Jen málo ale scházelo, aby jej zastínil Kobe Bryant, který skončil v anketě o nejcennější individuální trofej na třetím místě. Hvězda Lakers nastřílela 37 bodů, z toho 13 během mohutného finiše v poslední čtvrtině zápasu.

Úvod vyšel Spurs, kteří po první čtvrtině vedli o čtyři body. Lakers ale v dalších fázích utkání srovnali krok. Pět minut před koncem snížil Bryant trojkou na rozdíl jediného bodu (71:72). Pokud by v té chvíli Lakers své tempo udrželi, mohl se zápas vyvíjet jinak. Jenže hosté naopak povolili a Spurs se dostali znovu do vedení šňůrou sedmi bodů. Náskok už udrželi a dotáhli utkání do vítězného konce.

Nets zlepšili trestné hody

I druhý pondělní zápas skončil vítězstvím domácích hráčů. Basketbalisté New Jersey porazili Boston 97:93 a ujali se v semifinále Východní konference vedení 1:0. Nets dokázali, že pracovali na vylepšení své velké slabiny, jíž jsou trestné hody. Už několikrát kvůli nepřesné střelbě přišli o vítězství v posledních sekundách, ale tentokrát svou reputaci vylepšili.

V závěrečné čtvrtině stříleli hráči New Jersey z hranice trestného hodu šestnáctkrát a jen dvakrát byli neúspěšní. "Nechtěli jsme opakovat stejnou chybu, na kterou jsme doplatili v předchozích zápasech," prohlásil Kenyon Martin, který dal 21 bodů, z toho čtyři z trestných hodů v posledních minutách utkání.

Východní konference
New Jersey - Boston 97:93 (stav série 1:0)
Západní konference
San Antonio - Los Angeles Lakers 87:82 (stav série 1:0)

Reklama