Hlavní obsah

Lacko s tatrou kousíček od stupňů

ESTORIL

Osmnáctiletý český jezdec Adam Lacko, nejmladší trucker v historii, příjemně překvapil s tahačem Tatra Jamal EVO IV, když v hlavním nedělním závodě úvodního podniku Evropského poháru tahačů v kategorii Super race Trucků obsadil skvělé čtvrté místo. Ke stupňům vítězů mu chybělo padesát metrů!

Foto: internet

Němec Körber s Buggyrou.

Článek

Další Čech David Vršecký skončil s Buggyrou čtvrtý v kvalifikaci, František Vojtíšek měl technické problémy s renaultem a mezi Race Trucky nedojel. Velmi dobře vstoupil do kvalifikace Super Race Trucků tým Buggyra. Vyhrál obhájce titulu Němec Körber před Španělem Albacetem. Vršecký udělal chybu a dostal se před něho Rakušan Oestreich s vozem MAN. Smůlu měl Lacko, u jehož tatry došlo v zahřívacím tréninku k poruše převodovky, která zničila i motor, takže do kvalifikace nemohl nastoupit. Mechanici však po fantastickém výkonu v depu vůz připravili pro hlavní závod, když vyměnili pořevodovku i motor.

V hlavním závodě došlo ke kolizi hned v první zatáčce, kde se roztočil Vršecký a Lacko ho trefil. O několik kol později mu to však Vršecký vrátil, když ho poslal mimo trať. Lacko zabojoval a dotáhl se těsně na zkušeného Fina Luostarinena, Vršecký závod nedokončil, Opět vyhrál Körber. Albacete také nedojel.

"Adam příjemně překvapil. Zajížděl výborné časy a svým výkonem si získal respekt i u soupeřů," ocenil výkon mladíka šéf Tatra Prima Teamu bývalý mistr Evropy Stanislav Matějovský. "Hned v úvodu se strhla mela a já už neměl šanci se Vršeckému vyhnout. Pak mě poslal do hodin, ale vrátil jsem se a téměř dojel Luostarinena. Chybělo mi padesát metrů a už v prvním závodě bych splnil cíl pro závěr sezóny, dostat se na stupně vítězů. Příště to bude lepší," říkal skromně Adam Lacko.

Vojtíšek už v sobotu startoval kvůli technickým problémům z poslední řady. V neděli ho dokonce porucha čerpadla nepustila na start. Kategorii Race Trucků tak kraloval Němec Bernau.

Divize Super Race Truck
kvalifikační závod
1. Körber (Něm.)
2. Albacete (Šp - oba Buggyra)
3. Oestreich (Něm.-MAN)
4. Vršecký (ČR - Buggyra)
hlavní závod
1. Körber
2. Oestreich
3. Luostarinen (Fin.-PAM)
4. Lacko (ČR-Tatra Jamal EVO IV)
Race Truck
sobota
1. Bernau (Něm.)
2. Algäuer (Rak.-oba MAN)
3. Crozier (Fr.-Renault)
neděle
1. Bernau
2. Algäuer
3. Silva (Port.-MAN)

Reklama

Související témata: