Hlavní obsah

Švédové zahájí turnaj proti Kazachstánu

Zápas Švédska s Kazachstánem zahájí hokejový turnaj v Turíně. Seveřané, kteří na minulé olympiádě skončili ve čtvrtfinále, očekávají bezproblémový vstup do olympijské soutěže.

Foto: Detroit Red Wings

Švédský útočník Henrik Zetterberg

Článek

Hokejisté Tří korunek určitě nebudou chtít připustit překvapení na svúj úkor a do svého soupeře se zakousnou hned od začátku. O podcenění slabšího soupeře totiž vědí své. Před čtyřmi lety se ve čtvrtfinále zrodila největší hokejová senzace posledních let, když po nešťastném gólu, který inkasoval brankář Salo, vypadlo Svédsko s Běloruskem. V Turíně budou spoléhat na Henrika Lundqvista; opora New Yorku Rangers chytá letos ve vynikající formě. Špatnou zprávou pro švédské fanoušky je ovšem zdravotní stav Petera Forsberga. Klíčový muž výběru seveřanů má problémy s třísly, kvůli nimž vynechal posledních osm zápasů Philadelphie a dnes by mohl odpočívat na ty důležitější zápasy.

Kazachstán si na turnaji nedělá veliké ambice. Na olympijských hrách ostatně hrají poprvé a přesto, že například na mistrovství světa statečně bojovali se silnějšími týmy, mezi světovou elitu nepatří. Jejich slabinou zřejmě bude útok, který na mistrovství vyprodukoval pouhých pět gólů. Silnou zbraní by měla být obrana, za kterou bude chytat Vitalij Kolesnik.

Jasným favoritem zápasu je podle bookmakerů Švédsko s nízkým kursem 1.12, na Kazachstán jako outsidera vypsali 13.00. Zajímavější je možná sázka s handicapem, která dává Kazachstánu náskok3.5 gólu a pokud se chcete bavit u televize, můžete si u Betandwin vsadit kdykoliv během zápasu live.

Reklama