Hlavní obsah

Finky: Musíme hrát celých 60 minut

V klidu mohou nastoupit do dnešního semifinále hokejistky Finska. Postupem mezi čtyři nejlepší splnily svůj cíl a proti největším favoritkám turnaje z Kanady už mohou jen překvapit.

Článek

Ve vítězství Evropanek ale doufají asi jen jejich největší fanoušci. Kanaďanky, které vládnou ženskému hokeji, se zatím ani pořádně nerozehrály. V základní skupině se utkaly postupně s Italkami, Ruskami a Švédkami; všechny tři zápasy vyhráli s celkovým skore 36-1. "Příliš nás to nepřekvapilo," komentovala kanadská obránkyně Cheryl Pounderová dominanci svého týmu.

I Finky vstoupily do olympijského turnaje výborně. Porazily Německo a Švýcarsko, od kterých nedostaly ani jeden gól. Po daleko větším úspěchu ale sahaly v zápase s favorizovanými Američankami, nad kterými po dvou třetinách vedly 3:2. Podlední třetinu ale zámořské hokejistky ovládly a nakonec zvítězily 7:3. "Musíme hrát svou hru celý zápas, ne jen čtyřicet minut," varovala před dnešním zápasem brankářka Maija Hassinenová.

Rozdíly mezi Kanadou a slabšími týmy jsou v ženském hokeji značné, proto bookmakeři vypsali největšího favorita olympijských her s velmi nízkým kursem 1.02 a na Finky neváhali dát vysokých 21.00. Můžete si vsadit ale i v handicapu, který dává Finkám náskok 4.5 gólu, nebo na počet branek.

Reklama