Hlavní obsah

Švédsko dnes zřejmě i s Forsbergem

Eurotip

Po dni volna čekají hokejisty v olympijském turnaji opět dva zápasy ve dvou dnech. Mezi týmy, které měly po včerejším tréninku důvod k radosti, patří Švédsko. Jeho dnešní soupeř ale cítí velkou šanci a zápas s ním jistě nebude lehký.

Foto: www.duckszone.com

Lyotyšský hokejista Sandis Ozolinš.

Článek

Švédsko začalo cestu za nápravou olympijské blamáže ze Salt Lake City jasnou výhrou nad Kazachstánem. Ve čtvrtek však dostalo výraznou lekci od Ruska, které kupodivu nevypadalo unavenější a nebylo ani nijak frustrované ze středeční prohry se Slovenskem. Švédové se v obou zápasech museli obejít bez Forsberga. Útočník, který se proslavil způsobem proměnění rozhodujícího nájezdu ve finále olympijského turnaje již před 12 lety, byl ovšem přitomen na pátečním tréninku, kde se zapojil do všech činností. Cítil se po něm dobře a dnes by tedy měl týmu pomoci i v zápase.

Lotyšsko letos pořádá před svým skvělým publikem mistrovství světa, ale rádo by zamíchalo pořadím jistě i ve složité skupině v Turíně. První krok k tomu udělalo již v úvodním zápase s USA, kdy dokonce po dvou třetinách vedlo a na konci zápasu bralo bod za remízu. Zajímavé je, že se Lotyšsku zatím nedaří první třetiny. Proti Slovensku se zdálo, že je zápas po první dvacetiminutovce rozhodnutý, ale v polovině utkání Lotyši prohrávali již zase jen o gól. Týmu velmi pomáhá obránce Ozolinš, který kvůli odvykacímu programu i zranění toho zatím v NHL letos moc nenahrál.

Bookmakeři BetAndWin očekávají jednoznačné vítězství Švédska. V handicapu -2,5 na něj nabízí kurs 1,65. Lotyšsko ví, že pokud chce šokovat svět postupem do čtvrtfinále, mělo by o víkendu získat proti favoritům alespoň jeden bod. Na to, že se mu to podaří již dnes, si můžete vsadit v kursu 4,5. Na posledních třech světových šampionátech ale Lotyši vstřelili Švédům vždy pouze jediný gól.

Reklama