Hlavní obsah

Memphis uvidí souboj mládí

Pouhých 32 let je dohromady Nicole Vaidišové a Viktorii Azarenkové, které se zítra utkají v prvním kole turnaje v Memphisu. Poradí si nasazená turnajová jednička se svojí bulharskou soupeřkou?

Článek

Azarenková přitom spolu s Vaidišovou patří mezi nejtalentovanější hráčky nastupující generace. Bulharka loni dokázala například vyhrát turnaje v Petange nebo postoupit do semifinále v Guangzhou. Čeští tenisoví fanoušci jí měli možnost vidět i na pražské Štvanici, kde se ovšem nedostala z kvalifikace.

O tři měsíce starší Nicole Vaidišová už má ale přeci jen mnohem víc zkušeností. Nasazená jednička už je zvyklá slabší soupeřky porážet a prohrává obvykle jen s hráčkami světové extratřídy. Vaidišová se loni do povědomí veřejnosti dostala především třemi vyhranými turnaji v řadě. Letos na podobný úspěch zatím čeká; v Sydney nestačila v semifinále na vynikající Schiavoneovou, v Melbourne vypadla překvapivě hladce s pozdější vítězkou Mauresmovou a v Tokiu ji ve čtvrtfinále vyřadila Ruska Dementěvová.

Vaidišová už se pohybuje ve dvacítce nejlepších hráček světa. Myslíte si, že si zítra poradí se svou méně známou, ale bezpochyby také talentovanou sokyní? Vsaďte si na zápas Vaidišová - Azarenková u Betandwin!

Reklama