Hlavní obsah

Lottomatica a Hapoel se znovu utkají

Dva staří známí soupeři se potkají ve čtvrfinále basketbalového poháru ULEB. V prvním zápase se izraelský Hapoel Jerusalem představí na palubovce římské Lottomatiky, se kterou se potkal už v základní skupině.

Foto: www.arenaliberec.cz

Basketbal

Článek

Zvláštností je, že jejich vzájemné zápasy ve skupině D pokaždé vyhráli hosté. Ve třetím zápase přicestoval Hapoel - stejně jako dnes - do Říma a odvezl si vítězství 94:91. V odvetném utkání se ale radoval Řím, který na půdě soupeře zvítězil 95:84.

Římský klub, který je v italské lize na 5. místě, postoupil s bilancí 5-5 na poslední chvíli. V rozhodujícím zápase dokázal zvítězit v Le Mans, což mu zajistilo účast mezi 16 nejlepšími týmy na úkor francouzského týmu. Tím ale Lottomatica v evropském poháru neskončila; v sérii s Kazaní vyhráli oba zápasy, které je posunuly do čtvrtfinále. Oproti poslednímu setkání bude římský klub oslabený o Van den Spiegela, který odešel. Obinna Ezekie, který ho měl nahradit, se navíc zranil při utkání italského poháru.

V něm se je dnes pokusí zastavit Hapoel. Izraelský klub bude chtít navázat na svůj podzimní výkon, kdy i díky jedenácti proměněným trojkám dokázal Řím porazit před jeho diváky. I vítěz poháru z roku 2004 dokázal v osmifinále zvítězit doma i venku; jejich obětí se stal belgický šampion Euphony Bree.

Italský klub je bezpochyby silným soupeřem, což dokázal, když v osmifinále vyřadil nejlepší tým základní části. I proto je podle bookmakerů favoritem s kursem 1.30. Věříte, že dnes bude znovu lepší hostující tým? Pak si vsaďte Hapoel v kursu 3.20 nebo jejich neprohru o více než 6.5 bodu.

Reklama