Hlavní obsah

Do Caroliny přijede bojovat Boston

, 1. března 2006

Celou sezónu se v popředí celkového pořadí NHL drží pro mnohé překvapivě Carolina. Na kontě má několik vítězných šňůr, ale na zkrácený únor nebude vzpomínat příliš ráda. Na počátku nového měsíce doma přivítá Boston, který se snaží stále ještě prodrat k bráně do play off.

Foto: Carolina Hurricanes

Vašíčkovi na uzdravení nestačila ani olympijská pauza

Článek

Carolina má na čele jihovýchodní divize pohodlný náskok čtrnácti bodů, který ještě umocňuje malý počet odehraných zápasů. V brance má jednoho ze strůjců švýcarského olympijského překvapení Gerbera. Přestože se jinak chlubí především svým útokem, tak jediného čerstvého olympijského medailstu najdete v obraně, protože jím je náš František Kaberle. Kromě dlouhodobých zranění by na tom mělo být mužstvo dobře.

Boston zdaleka totéž tvrdit nemůže. Uzdravil se brankář Raycroft, ale třetí gólman Thomas odchytal většinu zápasů spolehlivě a prostor budou při nadcházejícím náročném programu jistě dostávat střídavě oba. V obraně by neměli být dnes na ledě přítomni Šlégr a Moran a v útoku pak Žamnov a Isbister. Naopak všichni doufají ve start Sturma a Samsonova. Boston přiveze dokonce držitele zlaté olympijské medaile Axelssona.

Podle bookmakerů BetAndWin mu to ale k ničemu nebude. Na tým, který usiluje o play off, vypsali kurs 3,6 možná i proto, že hned zítra potká doma přímého konkurenta z Atlanty. Na domácí Carolinu si u nich můžete vsadit v kursu 1,75, pokud věříte, že soupeři před svým publikem uštědří první porážku po pěti letech v normální hrací době.

Reklama