Hlavní obsah

Zvládnou Brňanky rozhodující zápas?

Nejdůležitější utkání sezony dnes čeká basketbalistky brněnského Gambrinusu. Jedny z favoritek Evropské ligy doma překvapivě nestačily na tým Bourges a rozhodující zápas o postup tak musejí vybojovat na půdě francouzských soupeřek.

Foto: www.arenaliberec.cz

Basketbal

Článek

Po dvou zápasech je stav série 1:1. V úvodním utkání Brňanky vyhrály ve Francii 62:59 a zdálo se, že postup mezi nejlepší čtyři týmy je nemine. V odvetě v domácím prostředí ale soupeřkám podlehly 65:75. "Pokusíme se Bourges, stejně jako v prvním utkání čtvrtfinále minulý týden ve Francii překvapit," řekl trenér Gambrinusu Bobrovský s tím, že v rozhodujícím zápase změní styl bránění. "Hráčky jsou před tímto důležitým utkáním správně naladěny. V pondělí všechny trénovaly a jsou připraveny bojovat," dodal Bobrovský.

Trenér Brňanek se nebojí domácího prostředí Francouzek. "Už jsme si toto prostředí vyzkoušeli v prvním zápase ve skupině i minulý týden v utkání play off. Naštěstí francouzsky nerozumíme. Bouřlivé prostředí nám ale nijak neublíží. Může mít ale vliv na rozhodčí. Doufám však, že mu nepodlehnou," doufá Bobrovský.

Přesto, že Gambrinus v prvním zápase v Bourges zvítězil, favorizují dnes bookmakeři domácí hráčky, které vypsali s kursem 1.70. Věříte dnes zkušenému českému týmu? Pak si vsaďte Brno v kursu 2.02.

Reklama