Hlavní obsah

Utrápený Cleveland letí do Chicaga

Jen dva zápasy má po včerejší bohaté nabídce na programu zámořská NBA. V prvním z nich se Cleveland bude snažit proti Chicagu napravit prohru se Sacramentem z minulé noci.

Článek

Zdá se, že Clevelandu se děje to, co předchozí sezonu. Zatímco loni hráli Kavalíři do přestávky, vyplněné zápasem All-Star, jako z partesu, v druhé části základní části úplně odešli a s New Jersey prohráli souboj o poslední místo zajišťující účast v play off. I letos se zdála jejich účast ve vyřazovacích bojích samozřejmostí, poslední dobou ale Clevelandu dochází dech. Prohráli posledních pět zápasů, tři z nich před vlastními diváky. Včera nestačili na Sacramento, které je porazilo 97:90. Obvykle spolehlivého LeBrona Jamese si vzal na starost nejlepší defenzivní hráč předminulé sezony Ron Artest a výsledkem byla špatná střelba hlavní hvězdy Kavalírů, která dala jen devatenáct bodů; bylo to teprvé posedmé v sezoně, kdy James nedosáhl hranice 20 bodů.

Chicago poslední dobou hraje velmi nevyrovnaně; v únoru nevyhráli víc než dva zápasy po sobě a na posledním místě Centrální divize mohou jen vzpomínat na loňskou povedenou sezonu. Nic pro ně ale není ztraceno; do konce jim zbývá 26 zápasů a s bilancí 25-31 ještě mají slušnou šanci do play off postoupit. Nedávná historie totiž učí, že ve Východní divizi se dá postoupit i s jen lehce kladnou bilancí; loni New Jersey stačilo 42-40 a o rok dříve Boston postoupil dokonce s bilancí 36-46.

Vzhledem k mizérii Clevelandu jsou dnes podle bookmakerů poměrně jasným favoritem domácí Býci, na které je kurs 1.55 a handicap 4 bodů. Věříte, že LeBron James a poslední dobou vynikající Ilgauskas dnes dovedou svůj tým k důležitému vítězství? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.50.

Reklama