Hlavní obsah

Prodlouží Řím svou vítěznou sérii?

Dva týmy bojující o Ligu mistrů se utkají v dnešním šlágru italské Série A. Inter se v něm pokusí oplatit římskému AS porážku, kterou mu tým z hlavního města uštědřil v listopadu.

Článek

Nebude to mít ale vůbec jednoduché. V Itálii totiž momentálně není mužstvo s lepší formou, než je AS. Římský klub nejen, že od konce prosince neprohrál, on vyhrál jedenáct zápasů za sebou a neztratil tak jediný bod. Díky své spanilé jízdě se svěřenci trenéra Spallettiho vyhoupli až na čtvrtou příčku tabulky, kde na Inter ztrácejí už pouhé čtyři body. Velkou ztrátou dnes pro ně znovu bude absence kapitána Tottiho, který si poranil kotník; i bez něj se už ale naučili vyhrávat.

V případě Interu se momentálně o velké formě mluvit nedá. Po sérii výher přišly tři horší výsledky za sebou: prohra 1:2 ve Florencii, poté domácí porážka od Juventusu a remíza s Livornem. Před týdnem si už ale Inter znovu vzpomněl, jak se vyhrává, a porazil doma Udinese 3:1. Trenér hostů Mancini si dobře uvědomuje důležitost dnešního utkání, pro které bude muset kombinovat sestavu. Adriano a Walter Samuel totiž nesmějí hrát kvůli trestu a vrásky kouči Interu přidává také zdravotní stav některých dalších hráčů: "Zjišťujeme, jak jsou na tom internacionálové. Recoba a Ze Marie nejsou stoprocentně fit, Veron by měl naplno začít trénovat příští týden," vypočítává zraněné Mancini. "Chceme Římu vnutit náš styl hry, jak to děláme vždy. Nebudeme měnit taktiku," dodal Mancini, který předchozí prohru s Římem 2:3 ze San Sira nijak nepřeceňuje: "Měli jsme špatný týden, kdy jsme hráli s Římem, Sampdorií a Laziem. Tehdy jsme ztratili kontakt s čelem tabulky. Giallorossi ale hráli líp než my, zvlášť ve druhé půlce," hodnotí s odstupem času Mancini, který se dnes chce podobného kolapsu vyvarovat.

Myslíte si, že římský tým dnes protáhne svou sérii výher? Betandwin nabízejí na domácí kurs 2.60. Nebo podle vás Inter Římu oplatí podzimní porážku? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.75. A pokud budete mít možnost sledovat zápas u televize, zpestřete si ho od 20.30 live sázkou.

Reklama