Hlavní obsah

Indian Wells uvidí souboj dvou Čechů

Téměř po šesti letech se na kurtu utkají čeští hráči Robin Vik a Jan Hernych. Všechna tři jejich dosavadní utkání vyhrál Vik; podaří se mu to i v první kole turnaje v Indian Wells?

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Ani jednomu z Čechů se letos zatím příliš nedaří. Hernych odstartoval novou sezonu na turnaji v Adelaide, kde po boji vypadl v prvním kole s Lleytonem Hewittem. Díky tomu, že musel hrát kvalifikaci, odehrál letos nejvíc utkání v následujícím turnaji v Aucklandu. Po třech vyhraných zápasech v kvalifikaci si v prvním kole poradil se stárnoucím Rumunem Pavlem, ovšem v dalším kole prohrál s Olivierem Rochusem. Ani poté se nikdy nedostal dál než do 2. kola; jeho posledním přemožitelem je znovu Australan Hewitt, se kterým minulý týden v Las Vegas prohrál 3-6 3-6.

I pro Robina Vika bylo letos druhé kolo dlouho maximem. Nedařilo se mu v Austrálii ani na halových turnajích v Evropě, kde pokaždé vypadl v prvním kole. Více už se mu dařilo ve Spojených arabských emirátech; v Dubaji porazil Janka Tipsareviče a po velkém boji i Tomáše Berdycha. Los mu potom ale nepřál, ve třetím kole vypadl podle očekávání se světovou jedničkou Rogerem Federerem.

V souboji dvou krajanů je podle bookmakerů favoritem Robin Vik, na kterého vypsala společnost Betandwin kurs 1.62. Věříte dnes víc jeho soupeři? Pak si vsaďte na Jana Hernycha, kurs na něj je 2.02.

Reklama