Hlavní obsah

Liberec chce po třech měsících vyhrát doma

Jarní domácí premiéra fotbalistům Liberce nevyšla. Před svými diváky před dvěma týdny jen remizovali s Jihlavou 0:0. Dnes se pokusí na severu Čech o reparát proti ostravskému Baníku.

Článek

Nejen, že lídr tabulky nejvyšší fotbalové ligy nevyhrál první jarní domácí utkání, on nevyhrál ani to poslední podzimní. Naposledy se tak liberečtí radovali ze zisku tří bodů 3. prosince. To je ale asi jediné, co jim momentálně kazí radost. Další dva těžké jarní zápasy totiž zvládli a plný počet bodů si přivezli z pražské Letné i z Uherského Hradiště; oba zápasy vyhrál Liberec 2:1.

Forma domácích rozhodně není dobrou zprávou pro Ostravu, která má momentálně problémy. Baník zakončil podzimní část dvěma prohrami se Slavií a ve Zlíně. Ani vstup do druhé poloviny sezony se jim nepovedl; prohrál v Mladé Boleslavi 1:2 a kvůli dvěma odloženým zápasům jsou nyní nebezpečně blízko sestupového pásma. Svěřenci trenéra Hapala mají na poslední Blšany náskok pouhých pěti bodů. Dnes mu navíc budou chybět zranění Slončík se Střihavkou a potrestaný Hoffmann. "Chceme být aktivní v útočné fázi a hrát na tři body," neleká se silného soupeře Hapal.

Liberec je jedním ze tří týmů, které doma ještě neprohrály. I proto je podle bookmakerů dnes favoritem s kursem 1.50. Myslíte si, že by dnes Severočeši mohli na svém stadionu znovu ztratit body? Pak si vsaďte neprohru Ostravy v kursu 2.25 a odvážní mohou zkusit i jejich vítězství s vysokým kursem 6.00.

Reklama