Hlavní obsah

Spraví si Chelsea náladu po Lize mistrů?

Stejně jako loni, ani letos nesplnila Chelsea jeden ze dvou svých hlavních cílů - vyhrát Ligu mistrů. Hráči Jose Mourinha nestačili na Barcelonu, tím spíše se ale mohou soustředit na Premier League. Na Stamford Bridge dnes přivítají v londýnském derby tým Tottenhamu.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Je otázkou, jaký bude mít na fotbalisty Chelsea brzké vyřazení z Ligy mistrů dopad a jestli se budou na dnešní zápas plně soustředit. Určitě si ale budou chtít zklamání vynahradit a přestože mají v čele Premier League pohodlný patnáctibodový náskok, utkání se čtvrtým týmem tabulky, Tottenhamem, pro ně bude výzvou. Navíc výhodu domácího prostředí využívají tak, jako žádný jiný tým nejvyšší anglické soutěže: ze čtrnácti zápasů jich třináct vyhráli, svým soupeřům nastříleli 33 branek a obdrželi jich jen sedm. Dnes se ovšem budou muset obejít bez nizozemského střelce Arjena Robbena, který nesmí hrát kvůli čtyřzápasového trestu, Franka Lamparda navíc trápí zranění kolena. Do sestavy by se naopak měli vrátit Michael Essien a del Horno.

Hosté, kteří jsou momentálně na čtvrtém místě tabulky, určitě pomýšlejí na příští ročník Ligy mistrů. Čeká je ovšem ještě boj - o účast v prestižní soutěži se poperou se trojicí, kterou tvoří Manchester, Liverpool a Arsenal. Posledně jmenovaný tým na londýnský tým ztrácí jen pět bodů, takže každý zápas je pro Tottenham důležitý. Momentálně se jim ale zvláště na cizích stadionech nedaří; z posledních tří zápasů venku si odvezli jen bod, když remizovali na hřišti posledního Sunderlandu, v Liverpoolu i Fulhamu prohráli 0:1.

Chelsea na podzim vyhrála na půdě svého dnešního soupeře 2:0 a i dnes by podle bookmakerů měla získat tři body. Kurs na ni je 1.40; věříte dnes jejímu soupeři, který na Stamford Bridge v loňské sezoně uhrál remízu 0:0? Pak si vsaďte jeho neprohru s kursem 2.58. A kdyby vás předzápasová nabídka nezaujala, můžete si od 13.45 vsadit kdykoliv během utkání live.

Reklama