Hlavní obsah

Atlanta chce oplatit Chicagu lednovou porážku

Nůž na krku začínají mít basketbalisté Chicaga. S bilancí 27-35 jsou na devátém místě Východní konference a pokud se chtějí dostat do play off, měli by ve zbývajících dvaceti zápasech konečně zabrat. Začít mohou už dnes v Atlantě.

Článek

Chicago po úspěšném lednu jako by pořád nemohlo chytit správný rytmus. Od ledna vyhráli sedm utkání, prohráli jich ale jedenáct a play off se jim najednou vzdaluje. Je ovšem pravda, že v posledních zápasech měli smůlu na los - v březnu prohráli dvakrát s Clevelandem, s Detroitem a s Clippers, tedy s týmy, které mají aktivní bilanci.

Nic takového je dnes nečeká. Atlanta má letos problémy sama se sebou; tým, který se majitelé rozhodli vybudovat kolem draze podepsaného rozehrávače Joe Johnsona a několika mladých hráčů, už v této sezoně žádné ambice nemá. Jen Portland, New York a Charlotte mají horší bilanci; i tak už ale s 20 vítězstvími dali zapomenout na katastrofální loňskou sezonu, kterou zakončili s pouhými 13 výhrami. Poslední dobou se jim ale daří nad poměry. Z posledních sedmi zápasů vyhráli tři, v Indianě, Torontu a doma nad Golden State. V těchto zápasech vyčníval na straně Hawks především Johnson, který má v březnu v průměru přes 28 bodů a sedm asistencí za zápas.

Oba týmy se v letošní sezoně potkávají podruhé. První zápas vyhrálo na své palubovce Chicago 111-99. Dnes je podle bookmakerů favoritem Atlanta, na kterou vypsali kurs 1.83. Pokud věříte hostům, kurs na ně je rovných 2.00. A jestli vás zajímají speciální sázky, můžete si například tipnout, kolik bodů dají Al Harrington, Joe Johnson, Kirk Hinrich nebo Ben Gordon.

Reklama