Hlavní obsah

Houston si bude muset poradit bez McGradyho

Eurotip.cz

Bez svého nejlepšího střelce Tracyho McGradyho se zřejmě do konce sezony budou muset obejít basketbalisté Houstonu. Když letos nenastoupil, vyhrály Rakety dva zápasy a třináct jich prohrály. Vylepšit tuto bilanci se dnes pokusí proti New Jersey.

Článek

Zranění zad jedné ze dvou hvězd Raket nemohlo přijít v nevhodnější dobu. Houston se totiž potřebuje dostat mezi nejlepší osmičku, o kterou bojuje s několika dalšími soupeři. Navíc se jim zranil David Wesley a i když mají několik šikovných rozehrávačů v čele s Raferem Alstonem a nováčkem Lutherem Headem, většina zodpovědnosti nyní bude na čínském obrovi Yao Mingovi. Právě on se nejvíc přičinil o výhru nad Minnesotou, při které McGrady chyběl. Včera už ale ani on nezabránil prohře 81-88 v San Antoniu.

Hráči New Jersey přiletí do Houstonu, aby se pomstili za porážku 91-99, kterou jim texaský tým uštědřil v polovině listopadu. Na rozdíl od svého dnešního soupeře se zatím o účast v play off nemusejí obávat, částečně i díky tomu, že hrají v možná nejslabší divizi NBA. Na přelomu února a března se Nets příliš nedařilo; prohráli tři zápasy za sebou, pak doma porazili o pět bodů podprůměrné Toronto a po dalších dvou prohrách včera konečně uhráli dobrý výsledek na palubovce New Orleans, kde zvítězili 95-84. Velká zodpovědnost dnes bude na dvojici Collins-Krstič, která si vezme na starosti Minga. Uhlídat čínského hráče by vzhledem k absenci McGradyho mělo být klíčem k vítězství.

Podle bookmakerů nemá zápas v Houstonu favorita. Ať už si proto vsadíte na domácí nebo na New Jersey, kurs bude 1.91. Pokud vás láká sázka na počet bodů, hranici nastavili bookmakeři na 177 bodů.

Reklama