Hlavní obsah

Zlín začíná sérii se Spartou doma

, 14. března 2006

Dnes vstoupí do extraligového play off zbývající čtveřice týmů. První osmička po základní části doznala v této sezóně vůči té předcházející velkých změn. Pouze jedna čtvrtfinálová dvojice je tak složena z týmů, které o titul ve vyřazovacích bojích hrály i vloni. Série těchto mužstev začíná dnes ve Zlíně.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťanský útočník Jan Marek bojuje u mantinelu s Houdkem ze Zlína.

Článek

Zlín se po olympijské pauze musel chvilku probírat. Nejprve prohrál doma se svým čtvrtfinálovým sokem a posléze utrpěl debakl v Třinci. Následovala však vysoká výhra s odevzdaným Kladnem a vítězná repríza loňského finále extraligy na ledě Pardubic. Zlín se tedy utkal se všemi třemi týmy, které se praly o osmičku a svými výsledky v těchto zápasech určil postupující. Před dnešním utkáním by ho neměla trápit zranění.

Sparta se potýkala během sezóny s řadou problémů. Nejprve měla zraněné obránce, od ledna zase nehrál nejlepší střelec základní části celé extraligy. Ton se k údivu všech ovšem vrátil na led v posledním extraligovém kole a dal gólovou pečeť svému postavení. Drobné bolístky sice trápí více hráčů, ale na Moravu by dnes tým měl vyrazit kompletní.

Celky se v play off potkávají v historii potřetí a Zlín ještě ani jednou sérii se Spartou nedotáhl do postupového konce. Bookmakeři BetAndWin ho přesto dnes pro výhodu domácího ledu favorizují v kursu 2,0. Spartě se však proti dnešnímu soupeři obecně daří. Zlín doma utrpěl během sezóny pouze pět porážek (jednu z nich v prodloužení) a dvě z nich byly od dnešního protivníka z Prahy. Na hosty si lze dnes vsadit v kursu 2,9.

Reklama