Hlavní obsah

Uvidí Seattle další přestřelku?

Basketbalisté Phoenixu mají po svém posledním zápase co napravovat. Suns v neděli nestačili na slabý Portland; dnes se svou prohru pokusí odčinit v Seattlu.

Článek

Diváci v Seattlu dnes uvidí zápas dvou nejofenzivnějším mužstev NBA. Phoenix i domácí Supersonics vedou zámořskou soutěž co do vstřelených bodů na zápas. Seattle pak drží i opačný primát, který už není tak lichotivý - s průměrně 106 inkasovanými body jsou týmem s nejhorší obranou. V březnu se jim ale daří nad poměry; odehráli zatím pět zápasů a soupeř se přes 100 bodů dostal jen jednou. To se také odrazilo na výsledcích - Seattle prohrál o dva body s velmi silným Detroitem a nestačil na Memphis, zato přesvědčivě porazil Utah 113-81, Minnesotu 107-96 a naposled vyhrál i v Los Angeles nad Lakers 120-113.

Je ovšem otázkou, jak si nejistá obrana Supersonics poradí s vynikajícím útokem Phoenixu, který po jednozápasové absenci znovu diriguje Steve Nash. Včerejší prohra Suns navíc není jejich jedinou dnešní motivací - dalším důvodem je poslední vzájemný zápas obou týmů. V lednu si Seattle vyšlápl na Phoenix na jejich vlastní palubovce a zápas skončil po dvou prodlouženích s těžko uvěřitelným skóre 152-149 pro Supersonics.

Po jedenáctizápasové vítězné šňůře prohrál Phoenix dva z posledních tří zápasů. Dá se proto čekat, že dnešní zápas budou brát o to vážněji. To je jedním z důvodů, proč bookmakeři vypsali proti slušně hrajícímu Seattlu kurs 1.40 a handicap 6 bodů. Věříte, že dnes domácí po téměř dvou měsících znovu porazí Phoenix? Pak si vsaďte na ně, kurs je lákavý - 2.98.

Reklama