Hlavní obsah

Nejpřekvapivější série se stěhuje do Českých Budějovic

, 16. března 2006

Typickou ukázkou toho, že základní část a play off v hokejové soutěži jsou dvě zcela odlišné věci, je čtvrtfinálová série mezi Českými Budějovicemi a Libercem. Jihočeši vedou 2:0 na zápasy, ačkoli se zatím hrálo pouze ve zdánlivě nedobytné nové liberecké hokejové hale.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Plzeňský brankář Roman Málek chytá střelu Ondřeje Veselého z Českých Budějovic.

Článek

Dnes to budou ale České Budějovice, které budou muset ukázat, že se dokáží doma dobře opevnit. Zajímavé je, že během sezóny více než třetina jejich domácích zápasů skončila v normální hrací době nerozhodným výsledkem. V play off jim v brance pomáhá mistr světa Turek, který se vrátil do sestavy v pravý čas. Skvěle si ale vedou i hráči před ním, kteří přímo ohromují svoji hrou v oslabení. Dokáží zatím také trestat veškeré chybičky soupeře.

Liberec také hodlal spoléhat na mistra světa v brance, ale Hnilička se zranil hned v prvním utkání. Od té doby jeho start obestírá mlha tajemství a mužstvo není zcela koncentrované. Projevuje se to zvláště na hře dopředu. Na jeden gól se vyhrávat nedá. Mužstvo přišlo o kapitána S. Procházku a zdravotní problémy mají i dva elitní obránci.

Bookmakeři BetAndWin výrazného favorita přes jednoznačný stav série v domácích nenašli. Na České Budějovice vypsali kurs 2,35. Domácí sice dvakrát během dlouhodobé části nad soupeřem doma uspěly, ale v play off již doma dlouhou dobu nevyhrály. Na Liberec si lze dnes vsadit v kursu 2,4.

Reklama