Hlavní obsah

Nashville hodlá bodovat posedmé v řadě

, 16. března 2006

Zámořská NHL stále ještě nepřešla na výhodnější bodování těch celků, které vyhrají utkání již v normální hrací době. Důsledkem toho je, že týmy nemusí mít dlouhodobé výherní série, a přesto příliš neztrácí, protože prohrávají až mimo normální hrací dobu. Po olympijské pauze tohoto využívá dnešní soupeř Phoenixu.

Článek

Nashville prohrál v normální hrací době pouze jediné utkání na začátku měsíce, když nechal odpočívat brankáře Vokouna. Tomu ovšem jinak nadále stoupá počet zásahů, protože pouze v jednom březnovém zápase na něj šlo méně než třicet střel. Totéž utkání bylo také jediné, kdy jeho spoluhráči vyslali na soupeřovu branku více než třicet střel a soupeře přestříleli. Na svého gólmana tedy výrazně spoléhají. Tým se však také potýká se zraněními útočníků Perreaulta a Walkera a obránce Eatona. Hrát by neměl ani Fiddler v útoku a pokud se nic mimořádného nestane, nechá trenér ještě odpočívat obránce Markova.

Phoenix zdaleka tolik zdravotních problémů nemá. Chybí mu však již delší dobu a pro celý zbytek sezóny Nagy, což tým dosti poznamenalo. Otázkou je také start dalšího útočníka Grattona. Hosté začali v neděli další z náročných cestování prohrou. V brance byl Sauve, který se zatím zdaleka nejeví být tak dobrým náhradníkem jako Boucher, za něhož byl z Calgary vyměněn. Joseph potom mužstvu pomohl v úterý k vysokému vítězství na ledě Los Angeles, ale na play off už to stejně nejspíše stačit nebude. Výrazným problémem týmu je, že patří k nejtrestanějším v lize a hru v oslabení zvláště v posledních zápasech nezvládá.

Bookmakeři BetAndWin dnes vcelku zřetelně favorizují domácí celek. Na Nashville vypsali kurs 1,7. Phoenix to ale na jeho ledě poměrně umí, když odtud pouze ve třech případech z dvanácti odjížděl s prázdnou. Dnes si na jeho výhru lze vsadit v kursu 3,8.

Reklama