Hlavní obsah

Hingisovou čeká znovu Šarapovová

Už dvakrát se spolu letos střetly dvě bývalé světové jedničky ženského tenisu. Poprvé se radovala Martina Hingisová, která Marii Šarapovou porazila ve dvou setech; o tři týdny později jí to Ruska oplatila stejnou mincí. Která z nich se bude radovat do třetice?

Článek

Švýcarka Martina Hingisová od turnaje v Melbourne dokazuje, že i po tříleté pauze patří do světové špičky. Nevyhrála sice zatím žádný turnaj, prohrává ale jen s tenistkami světové desítky. V Melbourne to byla Kim Clijstersová ve čtvrtfinále, v Tokiu se potom Hingisová i přes Šarapovovou dostala až do finále, kde nestačila na Dementěvovou. V Dubaji potom přišla odveta, ve které Ruska zvítězila 6-3 6-4; na dalším turnaji v Dauhá se Hingisová svou chytrou hrou, založenou na trpělivosti a čekání na chyby soupeřek, dostala do semifinále, kde byla nad její síly Francouzka Mauresmová. I v Indian Wells postupuje bývalá světová jednička poměrně suverénně - po prvním volném kole porazila Pinovou 6-1 6-3, po ní Bammerovou 6-0 6-3 a poté si poradila i s první opravdu těžkou soupeřkou - Davenportová jí sice vzala set, další dva ale vyhrála Švýcarka, která zvítězila 6-3 1-6 6-2. Čtvrtfinále zvládla Hingisová znovu ve dvou sadách, ve kterých porazila sestru Marata Safina Dinaru 6-3 6-4.

I Maria Šarapovová čeká na své první turnajové vítězství v této sezoně. Nevede si přitom vůbec špatně - odehrála letos tři turnaje a pokaždé se dostala přinejmenším do semifinále. Právě v něm v Melbourne prohrála slibně rozjeté utkání s Belgičankou Heninovou-Hardenneovou, v Tokiu zůstala po prohře s Hingisovou znovu před branami finále a v Dubaji se dostala ještě o krok dál, bohužel pro ni jí soupeřkou byla znovu Belgičanka Heninová, která vyhrála ve dvou setech. Turnajem v Indian Wells projíždí Ruska jako nůž máslem, svou agresivní hrou porazila všechny soupeřky ve dvou setech. Její formu tak postupně odnesly Jamea Jacksonová, Raymondová, Peerová a ve čtvrtfinále i Němka Groenefeldová.

Podle bookmakerů je dnes mírnou favoritkou Šarapovová, kterou vypsali s kursem 1.64. Myslíte si, že jejich třetí letošní vzájemný zápas vyhraje Hingisová? Pak si vsaďte na ni v kursu 1.99.

Reklama