Hlavní obsah

Livorno přivítá lídra italské ligy

Pětistý zápas v Sérii A odehrají dnes fotbalisté Livorna. Jak už to tak při podobných příležitostech bývá, budou chtít kulatiny oslavit vítězstvím; čeká je ale nejtěžší možný soupeř, Juventus.

Článek

Tým Livorna letos zažívá povedenou sezonu. Momentálně jsou na šestém místě tabulky a mají namířeno do evropských pohárů. "Naším cílem je Pohár UEFA mí hráči mají dost sil, aby o něj bojovali až do konce," prohlásil trenér domácích Mazzone. Pokud ale chtějí odrazit nápor svých pronásledovatelů, budou si muset hráči Livorna počínat lépe, než v poslední době. V posledních deseti zápasech totiž šestkrát remizovali a zvítězili jen jednou. Dnes si navíc možná budou muset poradit bez svého nejlepšího střelce Lucarelliho, který kvůli zranění chyběl v posledním zápase v Parmě, chybět bude určitě potrestaný záložník Passoni a zraněný De Ascentis.

Turínský klub může jet do Livorna s čistou hlavou. Má totiž za sebou dva veledůležité zápasy, které Juventus zvládl. Nejprve se štěstím porazil v Lize mistrů Brémy a poté doma remizoval s milánským AC. Výhra nad Brémami je posunula do dalšího kola evropské soutěže, remíze s Milánem jim pomohla udržet desetibodový náskok v čele Série A. Juventus tak letos zaznamenal jedinou porážku, kterou mu na San Siru uštědřil AC Milán.

Forma hostů, kterou si udržují od začátku soutěže, je dnes pochopitelně staví do pozice favorita, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.80. Myslíte si, že Livorno má na to vzít lídrovi Série A body? Pak si vsaďte neprohru domácích, kurs na 10 je 1.84.

Reklama