Hlavní obsah

Blšany uvidí souboj prvního s posledním

Eurotip.cz

Třicet bodů v tabulce Gambrinus ligy dělí od sebe soupeře, kteří se dnes utkají v Blšanech. Domácí i vinou odložených zápasů čekají na první jarní body, Liberec je naopak se třemi výhrami a jednou remízou nejlepším týmem ligy po zimní přestávce.

Článek

Severočeský lídr Gambrinus ligy potvrzuje svou celoroční formu i ve druhé polovině soutěže. Klopýtl jen v tom zdánlivě nejlehčím zápase, který doma sehrál s Jihlavou. Další tři utkání vyhrál, z toho dvakrát venku - na Letné a v Uherském Hradišti proti Slovácku. V posledních dvou zápasech při nich stálo štěstí, když proti Slovácku a Ostravě skórovali v posledních minutách.

Co by za podobně vydřené výhry dali fotbalisté Blšan. Svěřenci trenéra Michala Bílka přezimovali jako poslední a před jarní částí ligy měli jasný úkol: udržet se v lize. Špatné počasí jim ale nedalo příliš šancí ke zisku bodů. Odložit se musely hned tři ze čtyř jejich dosavadních zápasů, proti Mladé Boleslavi, v Příbrami a Brně. Odehráli tak jediné utkání; s Mostem na svém stadionu prohráli 0:1. "Myslím, že to pro ně bylo trochu šťastné utkání," komentoval jediný jarní zápas Blšan trenér Bílek, jehož tým porazil doma Liberec naposledy před pěti lety.

Podle očekávání jsou podle bookmakerů favoritem zápasu hosté, na které si můžete vsadit v kursu 1.75. Pokud věříte domácím, pro které může mít každý bod cenu zlata, vsaďte si jejich neprohru s kursem 1.79.

Reklama