Hlavní obsah

Schalke chce využít problémů Bayernu

O šest bodů se dnes bude hrát na stadionu v Mnichově. Domácí Bayern totiž přivítá Schalke, který je na třetím místě Bundesligy. Pokud dnes hosté zvítězí, sníží ztrátu na lídra nejvyšší německé soutěže na pouhých pět bodů.

Článek

Svou současnou situaci si do značné míry zkomplikoval Bayern sám. Až do poloviny února se zdálo, že velkoklub kráčí za dalším z mnoha titulů. Potom ale přišla remíza v průměrném Hannoveru a týden nato dokonce domácí prohra s Hamburkem 1:2. Bylo to vůbec první zaváhání bavorského týmu před vlastními diváky, kteří do té doby byli svědky jedenácti výher v řadě. Porážka to byla o to horší, že druhý Hamburg snížil ztrátu na vedoucí Mnichov. Ani minulý víkend Bayern nebodoval naplno, ze hřiště Wolfsburgu si odvezl jen bod za remízu 0:0. A jako by toho nebylo málo, Bayernu se nevyvedlo ani osmifinále Ligy mistrů; s milionářskou soutěží se museli rozloučit po drtivé porážce v Miláně. Dnes si domácí navíc budou muset poradit bez zraněného Sebastiana Deislera, problémy se zraněními mají i Demichelis a Lucio. Přinejmenším psychicky na tom zřejmě nebude dobře ani Bastian Schweinsteiger, jehož jméno se objevilo v souvislosti s novým skandálem, týkajícím se sázení. Dobrou zprávou pro trenéra Magatha je tak zřejmě jen návrat Hargreavese do sestavy.

Dnes je navíc čeká soupeř, se kterým nemají příliš dobré zkušenosti. Z jedenácti posledních utkání, která spolu sehráli, zvítězil Bayern jen dvakrát, dvakrát byla remíza a sedmkrát se radovalo Schalke. Právě dnešní soupeř mnichovských byl tím posledním, kdo je dokázal porazit na Olympijském stadionu; dnes se Schalke pokusí vyhrát i v nové Allianz Areně. Trenér hostů Slomka připustil, že momentální problémy Bayernu - zvláště ten Schweinsteigerův - jim dávají výhodu: "Pro Bayern je taková pozornost médií nepříjemná, co se ale děje mimo trávník mě nezajímá. Zajímají mě jejich problémy na hřišti a doufám, že jejich slabší místa využijeme," prohlásil Slomka, jehož tým si kromě úspěchů v Bundeslize připsal i cenné vítězství 3:0 nad Palermem a díky tomu postup v Poháru UEFA.

I přes problémy Bayernu a jejich nepříznivou bilanci s dnešním soupeřem vypsali bookmakeři na domácí kurs 1.80. Věříte, že Schalke skutečně dokáže využít slabší formy Mnichova? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 3.95. A jestli budete zápas sledovat v televizi, můžete si kdykoliv během utkání vsadit live.

Reklama