Hlavní obsah

Houston má znovu problémy

Zranění Tracyho McGradyho opět maří naděje Houstonu na play off. Texaský tým odehrál bez jedné ze svých hvězd čtyři poslední zápasy a pokaždé prohrál. Dnes je navíc čekají rozjetí Clippers, kteří v posledních utkáních nestačili jen na silný Phoenix.

Článek

O důležitosti McGradyho pro Houston nejlépe svědčí bilance Raket v zápasech, kdy tento vynikající střelec nenastoupil. Bývalý hráč Orlanda letos vynechal 17 zápasů a Houston bez něj zvítězil jen dvakrát. Zranění, které ho vyřadí na několik týdnů, proto může být hlavním důvodem, proč se jeho tým nedostane do play off. Dobře to s nimi nevypadalo už po nepovedeném lednu, v únoru měl ale Houston s uzdraveným McGradym bilanci 10-3 a čtyřmi výhrami z pěti zápasů začali úspěšně i v březnu. Pak si ovšem jeden z nejlepších střelců NBA poranil záda a výsledkem jsou čtyři prohry v řadě, je ovšam pravdou, že tři z těch zápasů odehrál Houston proti velmi silnému Dallasu a San Antoniu. Tým zatím nedokáže dotáhnout k vítězství ani obrovský čínský pivot Yao Ming, který se po All-Star přestávce ohromně zlepšil a nyní má průměrně 28 bodů a přes 12 doskoků na zápas.

Clippers by tak mohli nepříznivé situace soupeře využít. Důvod určitě mají - v únoru je rozjetý Houston porazil dvakrát během dvou týdnů; tým z Los Angeles tehdy prohrál pět zápasů v řadě, což bylo jejich nejhorší období v letošní sezoně. Poslední dobou už ale znovu podávají výkony, díky kterým neohroženě míří do play off. I díky návratu uzdraveného Coreyho Maggetta vyhráli pět z posledních šesti utkání, jedno z nich proti nejlepšímu týmu Západu ze San Antonia.

Ztráta formy, způsobená McGradyho zraněním, staví dnes Houston podle bookmakerů do pozice outsidera s kursem 2.90. Věříte, že se Clippers domácí pomstí za dvě nedávné porážky? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 1.42 a handicap 5 bodů.

Reklama